Інституційний репозитарій
Національного університету харчових технологій
ISSN 2310-8282
Положення про Інституційний репозитарій
Кількість документів у репозитарії: 47472

Розділи
Виберіть розділ, щоб переглянути його колекції.
Нові надходження
Тип елементу:Документ, Аналіз методів визначення теплового навантаження для систем HVAC&R(2024) Кривошеєв, Максим Олександрович; Грищенко, Роман ВолодимировичУ сучасному світі розрахунок теплового навантаження для систем опалення та охолодження будівель є ключовим етапом у процесі ітераційного проектування HVAC&R. Вибір відповідної потужності системи починається з глибокого розуміння методів оцінки навантаження на опалення та охолодження приміщення. Проведений систематичний аналіз академічних джерел, які охоплюють дослідження протягом останніх століть. Визначено переваги та обмеження цих підходів у контексті вимірювання теплового навантаження на системи опалення та охолодження будівель.Тип елементу:Документ, Eco-design and sustainable development in the context of environmental security cities in connection with the development territories, as well post-war reconstruction(2023) Gryshchenko, Roman; Ulytskyi, Oleg; Kryvosheiev, MaksymIn most Ukrainian cities, a negative ecological situation has developed due to the action of urbanization factors, including man-made loads, emissions of harmful substances, air, water, and soil pollution, and accumulation of industrial and household waste. Ecocide on a global scale has been taking place since the beginning of russia's full-scale treacherous invasion of Ukraine. Mass destruction of flora and fauna, poisoning water resources, and other actions that caused an ecological disaster were recorded in the temporarily occupied territories, as well as those already liberated. Therefore, the strengthening of environmental security, along with economic growth and social consensus, is the most important task in ensuring sustainable development and one of several priorities for state regional policy in Ukraine for the next 35 years.Тип елементу:Документ, Внесок рибного господарства України в забезпечення продовольчої безпеки населення країни(2024) Ємцев, Віктор Іванович; Слободянюк, Н. М.; Ємцева, Галина ФедорівнаУ статті визначено місце рибного господарства України у світовому виробництві продукції промислового рибальства й аквакультури. Проаналізовано джерела та динаміку середньорічних обсягів вітчизняного виробництва риби та рибопродуктів, використання та обсягів продаж продукції рибальства та аквакультури протягом останніх років. Досліджено динаміку обсягів імпорту та експорту риби й морепродуктів, рівень споживання рибної продукції населенням країни, які свідчать про загальне зниження значень цих показників. Визначені причини існування названих тенденцій у вітчизняному рибному господарстві. Досліджено, що добування водних біоресурсів в умовах аквакультури за період, який досліджувався, має тенденцію до зростання, що свідчить про динамічний розвиток рибництва та аквакультури у внутрішніх водоймах.Тип елементу:Документ, Розробка рецептури глазурованих сирків з підвищеною енергетичною цінністю(2025) Павлюк, Ірина Вікторівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаРозроблена рецептура глазурованого сирка на основі кисломолочного сиру та нуту, з додаванням кокосової стружки як наповнювача та натурального чаю Османтус, являє собою інноваційний підхід до створення більш поживного та привабливого молочного десерту.Тип елементу:Документ, Внесок вітчизняного птахівництва у формування ресурсної бази м’ясопродуктового підкомплексу АПК України(2024) Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Шпакович, Віктор ІвановичУ роботі досліджено стан вітчизняного ринку м’яса птиці, здійснено аналіз обсягів його виробництва, експорту та споживання за останні роки та розглянуто ключові показники, тенденції розвитку птахівництва в Україні, напрямки підвищення рівня ефективності виробництва та зміцнення позиції підприємств підгалузі як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках.
