Інституційний репозитарій

Національного університету харчових технологій

ISSN 2310-8282

Положення про Інституційний репозитарій

Кількість документів у репозитарії: 47404

Нові надходження

  • Тип елементу:Документ,
    Дослідження вуглеводного складу гідролізованих концентратів демінералізованої сироватки
    (2024) Михалевич, Артур Петрович; Мандюк, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Обґрунтовано раціональні режими ферментації рідких концентратів сироватки та досліджено зміну вуглеводного складу. Встановлено, що завдяки спільній дії ферментного та заквашувального препаратів вдається досягти максимального зниження лактози від початкової концентрації (менше 1% у кінцевому продукті). Отримані концентрати є перспективним напівфабрикатом для використання в технології молочних продуктів. Перспективою подальших досліджень є визначення їх технологічних функцій і можливості зниження цукру в рецептурному складі молочних продуктів.
  • Тип елементу:Документ,
    Аналіз способів введення натуральних інгредієнтів до складу молочних продуктів
    (2024) Осьмак, Антон Олексійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Басс, Оксана Олександрівна
    Застосування електроімпульсних розрядів прискорює екстрагування із сировини з клітинною структурою. Екстракція прискорюється за рахунок вимивання біологічно активних речовин зі зруйнованих клітин. У процесі імпульсної обробки матеріалу, який екстрагується, за допомогою високовольтних розрядів електрична енергія перетворюється в енергію коливального руху рідини, що скорочує час екстрагування і підвищує вихід активних речовин. До недоліків цього методу відносять збільшення собівартості продукту, ніж в разі методу мацерації.
  • Тип елементу:Документ,
    Дослідження фізико-хімічних показників гідролізованих концентратів сироватки
    (2024) Михалевич, Артур Петрович; Моісеєва, Людмила Олексіївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Продукти переробки сироватки, зокрема концентрати сироватки, доволі широко застосовують у складі молочних продуктів як джерело сухого знежиреного молочного залишку. У той же час, надлишковий вміст лактози у сухій сироватці обмежує її використання у складі деяких молочних продуктів внаслідок можливого виникнення вад консистенції, а також несприйняття високолактозних продуктів певною групою споживачів. Саме тому вміст лактози знижують за допомогою β-галактозидази і молочнокислих бактерій з β-галактозидазною активністю
  • Тип елементу:Документ,
    Вивчення процесу гідролізу лактози у концентратах демінералізованої сироватки
    (2024) Михалевич, Артур Петрович; Моісеєва, Людмила Олексіївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Застосування сироваткових концентратів у технологіях йогуртів, сметани і кисломолочних десертів є актуальним, що доведено рядом вітчизняних і закордонних вчених. У той же час, сироваткові концентрати містять надлишкову кількість лактози, що може обмежити їх використання як через погіршення органолептичних показників харчових продуктів з концентратами під час зберігання, так і внаслідок відмови від продуктів з високим вмістом лактози споживачами з алергійними захворюванням.
  • Тип елементу:Документ,
    Використання вторинних молочних ресурсів для виробництва нових продуктів
    (2024) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Аналіз світового та вітчизняного досвіду свідчить, що комплексне використання молочної сироватки з харчовою сировиною рослинного та тваринного походження є перспективним напрямком щодо розроблення ресурсозберігаючих технологій харчових продуктів.