Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14213
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЄмельянова, Ніна Олександрівна-
dc.contributor.authorУдодов, Сергій Олександрович-
dc.contributor.authorДанилевська, Алла Вікторівна-
dc.date.accessioned2014-05-05T06:52:31Z-
dc.date.available2014-05-05T06:52:31Z-
dc.date.issued1997-
dc.identifier.citationПатент 14584 UA, С 12 С 9/00 Спосіб виготовлення пива / Ємельянова Н. О., Удодов С. О., Данилевська А. В.; заявник Національний університет харчових технологий — № 95010439 ; заявл. 31.01.95 ; опубл. 25.04.97, Бюл. № 2, 1997 р.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14213-
dc.description.abstractСпособ получения пива, включающий разведение исходного сырья водой, тепловую обработку сусла, охлаждение, брожение и дображивание, отличающийся тем, что в качестве исходного сырья используют солодово-зерновой экстракт, разведение сырья технологической водой производят с доведением массовой доли сухих веществ в сусле до 10-18 %, затем сусло кипятят с хмелем из расчета содержания горьких веществ 0,9-2,5 г на 1 дал горячего сусла на протяжении 1,5-2,0 ч. Способ по п.1,отличающийся тем, что при приготовлении сусла используют 5-15 % сахара от массы сырья. Способ по п.1, отличающийся тем, что в качестве исходного сырья используется ячменно-солодовый экстракт. A method of producing beer, including dilution of the feedstock with water, heat treatment of the wort, cooling, fermentation and fermentation, characterized in that malt-grain extract is used as the feedstock, the feedstock is diluted with process water to bring the mass fraction of dry substances in the wort to 10- 18%, then the wort is boiled with hops based on the content of bitter substances 0.9-2.5 g per 1 dal of hot wort per for 1.5-2.0 hours. The method according to claim 1, characterized in that when preparing the wort use 5-15% sugar by weight of raw materials. The method according to claim 1, characterized in that barley-malt extract is used as a feedstock.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectпивоuk_UA
dc.subjectсуслоuk_UA
dc.subjectпивоварениеuk_UA
dc.subjectброжениеuk_UA
dc.subjectсахарuk_UA
dc.subjectbrewinguk_UA
dc.subjectbeeruk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectsugaruk_UA
dc.subjectmashuk_UA
dc.subjectкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв-
dc.titleСпосіб виготовлення пива (Патент на винахід № 14584)uk_UA
dc.typeTechnical Reportuk_UA
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.FR112.pdf351.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.