Структура автоматизованої системи розширеного керування для координації суміжних станцій цукрового заводу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті описано підхід до розробки структури системи розширеного керування ділянками цукрового заводу, що характеризується додатковими модулями, які забезпечують координацію роботи суміжних відділень цукрового заводу і підтримку прийняття рішень оператором у складних ситуаціях. Завданням такої системи є надання допомоги спеціалістам у процесі підготовки та вибору раціональних рішень у складних ситуаціях, що виникають при функціонуванні АСУ реального часу, на основі знань, набутих спеціалістами-експертами й оброблених обчислювальними засобами, а також для прогнозування взаємодій та узгодження взаємодій між відділеннями заводу й системами керування. This article describes an approach to the development of the structure of an extended control system of a sugar factory, which is characterized by additional modules for coordinating the work of related departments of the sugar factory, and decision-support system for operation in difficult situations. The objective of this system is to provide assistance to specialists in preparing and selecting rational of real time automation control system, based on the knowledge acquired by experts and processed by means of computer. It is also used for prediction and coordination of interactions between departments and factory control system.

Опис

Ключові слова

цукровий завод, координація, система підтримки прийняття рішень, АСУТП, sugar refinery, automation control system, coordination, decision support system, кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

Бібліографічний опис

Полупан, В. В. Структура автоматизованої системи розширеного керування для координації суміжних станцій цукрового заводу / В. В. Полупан, В. М. Сідлецький // Наукові праці Національного університету харчових технологій.– 2017. – Т. 23, № 1. – С. 16–24.

Зібрання