Використання натуральної рослиної сировини в технологіях кисломолочних продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Останнім часом споживачі надають перевагу харчовим продуктам які не тільки привабливі на вигляд, а також які містять натуральні компоненти. З цією метою використовують різноманітну рослину сировину, серед якої є прянощі. Використання пряно-ароматичної сировини є перспективним не лише для приготування кулінарних страв, а ще можуть використовуватись і як збагачувальний компонент у складі рецептур продуктів промислового виробництва. Відомо, що різні види прянощів доповнюють один одного, створюючи неповторний флейвор, який вирізняє продукт з-поміж інших. Тому важливим є розроблення наукового підходу для комбінування натуральної смако-ароматичної сировини та композицій прянощів для молочних продуктів. Застосування пряно-ароматичної сировини у складі рецептур продуктів на молочній основі є достатньо обмеженим, тому створення нових видів молочних продуктів з використанням прянощів є актуальним завданням сьогодні. Recently, consumers prefer foods that are not only attractive in appearance, but also contain natural ingredients. To this end, using a variety of plant raw materials, among which there are spices. The use of spicy aromatic raw materials is promising not only for the preparation of culinary dishes, but can also be used as an enrichment component in the formulation of products of industrial production. It is known that various types of spices complement each other, creating a unique flavor that distinguishes the product from among others. Therefore, it is important to develop a scientific approach to combining natural flavoring and dairy spice compositions. The use of spicy aromatic raw materials in the formulation of dairy products is quite limited, so the creation of new types of dairy products using spices is an urgent task today.

Опис

Ключові слова

композиції прянощів, кисломолочні пасти, spice compositions, sour milk paste, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

Бібліографічний опис

Ющенко, Н. М. Використання натуральної рослиної сировини в технологіях кисломолочних продуктів / Н. М. Ющенко, І. М. Миколів, У. Г. Кузьмик // Удосконалення процесів і обладнання – запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 2016 р. : матеріали конференції. – К. : НУХТ, 2016. – С. 226–227.