Дослідження впливу процесу сушіння кедрових горіхів на властивості готових соусів
Вантажиться...
Дата
2019
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Доведено доцільність використання ядер кедрових горіхів у якості сировини для виробництва соусів. Білок кедрових горіхів близький до білків тварин, легко засвоюється організмом людини та багатий такими амінокислотами як аргінін, лізин, метіонін, триптофан.
The expediency of using cedar nuts as raw materials for sauces production has been proved. The protein of cedar nuts is close to animal proteins, is easily digestible by the human body and rich in amino acids such as arginine, lysine, methionine, tryptophan.
Опис
Ключові слова
соус, кедрові горіхи, криві сушіння, pine nuts, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології консервування, drying curves, souse
Бібліографічний опис
Михалевич, А. Дослідження впливу процесу сушіння кедрових горіхів на властивості готових соусів / А. Михалевич, В. Скуйбіда, О. Точкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 320.