Дослідження кінетики набухання зернової рослинної сировини

Анотація

Проведена серія експериментів та отримані закономірності зміни коефіцієнта набухання в системі екстрагент (технологічна вода) — подрібнена зернова рослинна сировина (вівсяний, кукурудзяний, ячмінний та пшеничний солод). Отримані апроксимаційні залежності введено як складові математичної моделі всього об’єкту — віброекстрактора періодичної та безперервної дії. A series of experiments was carried out and the regularities of the change in the swelling coefficient in the system of extractant (technological water) - crushed grain plant raw material (oat, corn, barley and wheat malt) were obtained. Obtained approximation dependencies are introduced as components of the mathematical model of the entire object - a vibration extractor of periodic and continuous action.

Опис

Ключові слова

набухання, зерно, солод, swelling, grain, malt, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра технології зберігання і переробки зерна

Бібліографічний опис

Дослідження кінетики набухання зернової рослиної сировини / Н. Логвиненко, О. Рожко, М. Юшко, В. М. Чорний та ін. // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015 р. – Ч. 2. – С. 197.