Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32049
Title: Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів
Authors: Стеценко, Наталія Олександрівна
Сімахіна, Галина Олександрівна
Гойко, Ірина Юріївна
Keywords: паштет
спортсмени
харчування
свиняча печінка
зародки пшениці
порошок топінамбуру
вівсяне борошно
якість
pate
athletes
nutrition
pork liver
wheat germ
Jerusalem artichoke powder
oat flour
quality
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2020
Citation: Стеценко, Н. О. Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Global science and education in the modern realities : International scientific conference proceedings, August 26-27, 2020, Seattle, Washington, USA. – 2020. – Р. 30–33.
Abstract: В роботі обґрунтовано необхідність створення паштету оздоровчого призначення на основі свинячої печінки для харчування спортсменів. Проведено порівняльний аналіз нутрієнтного складу свинячого м'яса та печінки, на основі якого встановлено високу біологічну цінність печінки. Підібрані ефективні збагачувачі для створення паштету оздоровчої дії, які є джерелами харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Розроблені рецептура та технологія печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів. Встановлені показники якості, харчова та біологічна цінність нового продукту. The paper substantiates the need to create a health-improving pate based on pork liver for athletes. Based on the comparative analysis of the nutritional composition of pork and liver, a high biological value of the liver was established. Effective enrichments were selected to create a health-improving pate. They are sources of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals. The recipe and technology of liver-vegetable pate for nutrition of athletes have been developed. Quality indicators, nutritional and biological value of the new product are established.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32049
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SsgUSA20.pdf308.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.