Удосконалення сутності та класифікації кредитних операцій банку

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Переважну частину активів банку становлять надані кредити, а процентні доходи та витрати на формування резервів під кредити є важливими чинниками прибутковості банку, що пояснює актуальність даної теми. У статті досліджуються різні погляди науковців та практиків на проблему визначення сутності економічної категорії «кредит». Здійснюється критичний аналіз та систематизація поглядів на дану проблему і за отриманими результатами подається вдосконалене визначення кредиту як економічних відносин, що виникають між суб’єктами ринку у зв’язку з передачею один одному в тимчасове користування вільних коштів на засадах зворотності, строковості та платності. За результатами дослідження наукової і практичної літератури у статті наводиться загальна класифікація кредитів, а також удосконалена класифікація банківських кредитів.

Опис

Ключові слова

кредит, натуралістична концепція, капіталотворча теорія, кредитні відносини, класифікація кредитних операцій, сredit, naturalistic concept, capital-making theory, credit relations, classification of credit operations, кафедра фінансів

Бібліографічний опис

Лисенок, О. В. Удосконалення сутності та класифікації кредитних операцій банку / О. В. Лисенок, О. В. Лисенок, Б. І. Пюро // Приазовський економічний вісник. – 2019. – № 1 (12). – С. 179–185.

Зібрання