Удосконалення енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртової бражки з крохмалевмісної сировини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.07 – Технологія продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Робота присвячена проблемі удосконалення процесу одержання спиртової бражки з крохмалевмісної сировини та розроблення науково-обгрунтованої енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртових бражок шляхом використання ферментних препаратів різної селективної дії залежно від виду сировини. Наведено оптимальні технологічні параметри процесу одержання спиртової бражки із жита, сорго й кукурудзи та способів його інтенсифікації. Досліджено вплив ступеня дисперсності зерна, початкової концентрації сухих речовин сусла, температури бродіння та виду крохмалевмісної сировини на кількісний і якісний склад побічних та вторинних продуктів бродіння в дозрілих бражках. За результатами роботи розроблено технологічні інструкції виробництва спиртових бражок за низькотемпературного розварювання крохмалевмісної сировини з використанням концентрованих ферментних препаратів. The dissertation for obtaining of degree of Candidate of Technical Sciences in specialty 05.18.07 – Technology of fermentative products. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2007. The dissertation deals with the problem of improvement of the process of spirit brew obtaining from starch containing raw materials and working out a scientifically proveol energy - and resource saving technology of spirit brew through fermentative chemicals usage depending on the type of raw materials. The dissertation provides a number of optimal technology parameters of spirit brew obtaining process from rye, sorghum and maize and comments on ways of its intensification. It also gives a detailed analysis of the influence of grain pounding, initial concentration of dried substances in wort, the temperature of fermentation and the type of starch containing raw materials as well as quantitative and qualitative content of by-products and secondary fermentative products in ripe spirit brew. Based on the results of the work, there were elaborated technological instruction manuals for the spirit brew production under low-temperature cooking of starch containing raw materials with usage of concentrated fermentative chemicals.

Опис

Ключові слова

технологія, technology, подрібнене зерно, pounding grain, заміс, kneading, сусло, wort, дріжджі, yeast, зріла бражка, spirit brew, бражні дистиляти, brew distillation, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Кириленко, Р. Г. Удосконалення енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртової бражки з крохмалевмісної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.07 "Технологія продуктів бродіння" / Кириленко Роман Григорович ; НУХТ.- К., 2007.- 19 с.