Тези доповідей

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8053
  • Документ
    Методи економічного аналізу для дослідження зовнішньоекономічної діяльності
    (2024) Сиротюк, Тарас; Скоморохова, Світлана Юріївна
  • Документ
    Особливості зерносушарок Stela
    (2023) Януш, Андрій
    Фірма Stela Laxhuber Gmb є провідним європейським виробником шахтних, мобільних та стрічкових сушарок для різних галузей сільського господарства та промисловості. Це надійна техніка, для різних її модифікацій можливий як низький, так і дуже високий спектр продуктивності — тобто використовувати їх може як фермер-одинак, так і крупний агрохолдинг. У фірми Stela є мобільні й пересувні установки, розташування їх для сушіння можливо як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Є варіанти з пристроєм для відводу пилу або без нього, можливе опалення за допомогою газу, рідкого палива, гарячої води, пари або біопалива. Всі зерносушарки компанії Stela мають багаторічну гарантію якості. Перелік переваг сушарки цієї марки чималий. Установки виготовляються зі спеціального сплаву алюмінію, довговічні в експлуатації. Фактично необмежені у продуктивності. Оптимальна економія енергії досягається завдяки рекуперації тепла й циркуляції повітря.
  • Документ
    Особливості вибору зерносушарок
    (2023) Ліпінський, Олександр
    При виборі зерносушильного обладнання, ключовим є питання коректного розуміння задач, які будуть вирішуватись: орієнтовну кількість зерна, що буде надходити протягом однієї доби; культури, котрі будуть надходити на доробку; середні вологості культур в регіоні встановлення обладнання, за попередні 5 років; паливо, яке буде використовуватись; місце розташування обладнання. Стартовою точкою вибору, є кількість зерна, що надходитиме на доробку. Якщо кількість зерна незначна, до 100-300 тон, хорошим рішенням будуть мобільні порційні зерносушарки. Їх сильними сторонами є мобільність, відсутність необхідності проведення будівельних робіт. До слабких сторін можна віднести підвищене травмування зерна, за рахунок його постійного механічного перенесення (шнеки, норії), втрата ефективного часу, що витрачається на завантаження – розвантаження сушарки. Якщо ж кількість зерна значна, єдиним правильним рішенням є вибір сушарки проточного типу. Культури, що надходять на доробку. Ключовим є питання, чи в циклі роботи підприємства присутні олійні культури чи ні. Це пов’язано з їхньою підвищеною пожежонебезпечністю. В разі, якщо буде необхідність в їх доробці – обладнання повинне бути або без системи рекуперації, або мати можливість її відключення. Система рекуперації дає можливість економити до 25% палива, тож оптимальним рішенням є сушарки з нею та можливістю її відключення.
  • Документ
    Хімічний склад насіння чіа
    (2023) Зінченко, Богдан Дмитрович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В останні роки спостерігається значний інтерес до сировини рослинного походження, яка містять у своєму складі біоактивні сполуки: поліфеноли, каротиноїди, фітоестрогени, стероли, станоли, вітаміни, дієтичні волокна, жирні кислоти, пробіотики, пребіотики та біоактивні пептиди. Цікавою сировиною з цієї точки зору є насіння чіа (Salvia hispanica). В даний час насіння чіа використовується як інгредієнт або наповнювач до багатьох продуктів харчування: запечені продукти, мюслі, молочні напої, фруктові коктейлі або салати.
  • Документ
    Особливості організації ведення обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів
    (2024) Богомол, Едуард; Кравченко, Ірина Йосипівна
  • Документ
    Як змінилась методика розрахунків по авансових звітах
    (2024) Бицюк, Анна; Кравченко, Ірина Йосипівна
  • Документ
    Особливості організації обліку виробничих запасів на підприємстві
    (2023) Турченюк, Н. М.; Кравченко, Ірина Йосипівна
  • Документ
    Звітність підприємств у природоохоронній діяльності – один із компонентів інформаційної екологічної системи для запобігання змін клімату
    (2024) Бублієнко, Наталія Олександрівна
    У 2022 році Україна отримала офіційний статус кандидата на членство в Європейському Союзі та імплементує директиви ЄС щодо охорони навколишнього природного середовища. Аналіз і популяризація європейського досвіду у рамках стратегії European Green Deal наблизить Україну до моделі циклічної економіки та сталого розвитку. В умовах активних євроінтеграційних процесів в Україні одним із важливих аспектів є забезпечення достовірного масиву інформації щодо екологічних аспектів діяльності підприємств. У тому числі це стосується інформації щодо викидів в атмосферне повітря конкретним підприємством парникових газів – суттєвих чинників змін клімату. Важливим у цьому напрямку є вміння еколога підприємства, або тієї особи, яка виконує ці функції, надавати екологічну звітність – своєчасно, повноцінно та достовірно. Також важливим є глибока і системна підготовка майбутніх спеціалістів-екологів у напрямку вміння складати такі звіти. Саме тому значна увага при навчанні здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» в Національному університеті харчових технологій надається опануванню навичок щодо особливостей складання таких звітів (як теоретичні аспекти, такі і практичні вміння).
  • Документ
    Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів
    (2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Метою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.
  • Документ
    Дослідження характеристик фасувального мехатронного модуля дозування в’язких харчових продуктів
    (2021) Слюсар, Лілія Олександрівна; Скула, Дмитро Сергійович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Технологічний процес фасування в’язких харчових продуктів у сучасних пакувальних машинах реалізується із застосування різноманітних конструктивних схем виконання функціональних модулів машин та із реалізацією різних траєкторії руху споживчих упаковок. Актуальною є проблема розробки нового обладнання, яке б не лише підвищувало продуктивність праці, було б більш надійним та довговічним, а й дозволило зменшити собівартість продукції.
  • Документ
    Дослідження функцій ресиверів в структурі пневмопривода
    (2021) Муравйова, Юлія Віталіївна; Кирильчук, Євгеній Артурович; Д'яченко, Іван Богданович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Актуальним напрямком розвитку пневматичних приводів та систем керування технологічними процесами, є впровадження енергоефективних технічних рішень. Використання ресиверів, як акумуляторів стисненого повітря в мережі живлення та керування пневмоприводами – дає можливість знизити пульсації енергомережі; стабілізувати тиск; знизити навантаження на компресор; знизити витрати енергії.
  • Документ
    Функціонально-орієнтоване проектування машин пакування харчових продуктів у контексті технологій замкненого циклу
    (2022) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович
    Базові принципи технологій замкненого циклу, забезпечують зменшення енергоємності основних функціональних модулів пакувальної машини, спрощення їх конструкції та уніфікацію систем керування за технологічним процесом. Метою виконаних досліджень є розроблення і апробація методологічної основи формування технологічних процесів проектування, на принципах функціонально-орієнтованого підходу до забезпечення заданих властивостей нової пакувальної машини (ПМ).
  • Документ
    Синтез функціонального мехатронного модуля для рідких харчових продуктів
    (2022) Козік, Денис Олександрович; Д'яченко, Іван Богданович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Системи дозування рідких харчових продуктів мають широке розповсюдження. Однак їх недолік – відсутність можливості коригування об’ємних характеристик для безперервного дозування, без утворення залишків продукту.
  • Документ
    Дослідження гідромеханічних характеристик запірних пристроїв продуктопроводу
    (2022) Гера, Володимир Миколайович; Скула, Дмитро Сергійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Розвиток олійно-жирової промисловості в Україні безпосередньо пов’язаний з потребою створення нового та удосконалення існуючого обладнання. Актуальною проблемою харчової галузі сьогодні - є забезпечення довговічності і продуктивності технологічного обладнання за умовами мінімальних матеріало- та енергоємності. Необхідність підвищення технічного рівня, якості та конкурентоспроможності харчової продукції потребує безперервного вдосконалення методів розрахунку та експлуатації обладнання.
  • Документ
    Дослідження ефективності підготовки енергоресурсу для пакувального обладнання
    (2022) Дригайло, Дмитро Олегович; Ясичев, Владислав Віталійович; Шевченко, Сергій Вікторович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Виробництво мікроелектроніки, фармакологічних препаратів, продуктів харчування та ін. пред'являє підвищені вимоги до чистоти енергоресурсу, пов’язаного із пневмоприводом. Слід зазначити, що на сьогодні недостатньо розроблена розрахункова модель, здатна передбачати основні характеристики фільтрування та ресурс експлуатації фільтрувального елемента.
  • Документ
    Параметричні методи ціноутворення та сфера їхнього застосування
    (2023) Гайдуков, Дмитро Сергійович; Скригун, Наталія Петрівна
  • Документ
    Оцінювання споживчих мотивацій
    (2023) Литвинюк, Анастасія Святославівна; Скригун, Наталія Петрівна
  • Документ
    Тенденції розвитку інтегрованих маркетингових комунікацій на продовольчому ринку
    (2024) Попович, Валентин Мар’янович; Скригун, Наталія Петрівна
  • Документ
    Ціноутворення на продукцію підприємства
    (2023) Пасацька, Дарина Юріївна; Скригун, Наталія Петрівна