Матеріали конференцій

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8087
  • Документ
    Експертиза свинини на початкових етапах виробництва м’ясних продуктів
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі досліджено, що за затвердженою технологією отримання свинини виділяють 12 основних етапів, включаючи реалізацію сировини у роздрібній торгівельній мережі. З 12-ти етапів виділяються 10, під час проведення яких можливе виникнення різного роду ризиків - виокремлено 10 критичних контрольних точок. Усі три групи ризиків (фізичні, хімічні, біологічні) притаманні етапам зберігання, транспортування та реалізації. Найбільш поширеним ризиком є біологічний, виникнення який притаманний всім 10-ти критичним контрольним точкам.
  • Документ
    Вплив виду пакувального матеріалу на показники якості хлібобулочних виробів в залежності від терміну зберігання
    (2024) Власюк, Євгенія Михайлівна; Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі показано, що пакувальний матеріал створює істотний вплив на показники якості хлібобулочних виробі, а вибір його типу залежить насамперед від тривалості зберігання.
  • Документ
    Холістичний маркетинг в харчовій промисловості
    (2024) Бергер, Аліна Дмитрівна
    Розгляд концепції холістичного маркетингу для застосування у діяльності компаній харчової промисловості, яка може бути поєднана з принципами корпоративної соціальної відповідальності. Узагальнення напрямків застосування холістичного маркетингу в харчовій промисловості. Дослідження практичного ефективного досвіду ведення бізнесу на підставі холістичного маркетингу у компанії харчової промисловості
  • Документ
    Оптимізація процесу зберігання готової продукції у складському приміщенні м’ясопереробного підприємства за допомогою інструментів LEAN-мислення
    (2024) Панченко, Дмитро; Пащенко, Богдан Сергійович
    Використання інженерно-технологічних підходів із застосуванням Lean-інструментів для оптимізації процесу передреалізаційного зберігання готової продукції на м ’ясопереробному підприємстві призводить до покращення ефективності виробництва, підвищення якості продукції та зменшення втрат часу. При цьому будь-які зміни та покращення впроваджуються з урахуванням усіх вимог систем безпечності та якості.
  • Документ
    Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді
    (2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Розглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.
  • Документ
    Lean-мислення як запорука конкурентоспроможності та стабільності операторів ринку харчової продукції України
    (2024) Слободенюк, Сергій; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що Lean-виробництво дозволяє усунути втрати, які не створюють цінності для споживача, і тим самим підвищити конкурентоспроможність оператора ринку харчової продукції
  • Документ
    Аудит та управління кредиторською заборгованістю
    (2024) Духновська, Марія Михайлівна; Михайленко, Ольга Валеріївна
  • Документ
    Особливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищах
    (2017) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що доцільною і ефективною є зміцнювальна термообробка саме корозійностійких сталей і сплавів. При роботі в хімічно-активному середовищі зносостійкість металів залежить від їх антикорозійних властивостей та властивостей вторинних структур, які утворюються на поверхні тертя, що вимагає врахування фізико-хімічних властивостей харчових середовищ.
  • Документ
    Особливості управління науковими проектами в машинобудуванні
    (2017) Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі розкрито, що механізм управління інноваційним науковим проектом є активною складовою в комплексі структурних елементів системи управління.
  • Документ
    Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    За допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.
  • Документ
    Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.
  • Документ
    Моделювання деформацій фільтрувальних елементів в процесах розділення дисперсних систем
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    У матеріалі показано, що візуалізація процесу мембранного розділення дисперсних дозволяє за вихідними параметрами оптимізувати технологічний процес без втручання в реальну апаратурно-технологічну схему.
  • Документ
    Perspective method of cleaning water from toxic substances
    (2017) Pashchenko, Bohdan; Litvinenko, Aleksandr; Shtefan, Yevgenii
    The authors propose a promising method of wastewater treatment from toxic pollutants. It involves the combined decontamination from ions of heavy and non-ferrous metals in conditions of hydrodynamic cavitation. The expediency of this method is substantiated and their results are given in comparison with typical cleaning technologies.
  • Документ
    Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів
    (2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир Павлович
    Аналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.
  • Документ
    Деякі аспекти роботи фрезерних верстатів при високих частотах обертання
    (2017) Клименко, Олексій; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Встановлено, що на розмірну точність деталей істотно впливає різниця швидкості зміни сили різання під час обробки і швидкості пружного відновлення початкового положення інструмента щодо деталі при виході зуба фрези з оброблюваного матеріалу. Ця різниця зростає з підвищенням частоти обертання шпинделя і призводить до збільшення похибки обробки.
  • Документ
    Моделювання процесів мембранного розділення дисперсних систем
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович
    Запропонований метод дослідження процесів мембранного розділення може бути застосований для аналізу різних аспектів даного технологічного процесу мембранного розділення на харчових підприємствах, а також дозволяє вирішувати виробничі задачі, спрямовані на отримання якісних параметрів готового продукту тапідвищити ефективність виробничого процесу
  • Документ
    Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns
    (2023) Hubenia, Vyacheslav; Ishchenko, Tatiana
    The expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven.
  • Документ
    Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок
    (2016) Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович; Штерн, Борис Михайлович; Михайлов, Олег Володимирович
    У даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.
  • Документ
    Гумова суміш на основі натурального каучуку
    (2016) Трегуб, Дмитро; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Показано, що наявність в основі гумової суміші натурального каучуку усуває недоліки аналогів - композиції на основі синтетичного каучуку для харчового машинобудування, а також дає додаткові переваги в застосуванні.
  • Документ
    Різновид нанесення захисного покриття на метали методом хімічного осадження із газової фази
    (2016) Сінильник, Орест; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Пропонована методика нанесення дозволить створювати багатошарові захисні покриття на поверхні деталей, що складаються з верхнього щільного шару осаджених матеріалів і дифузійного шару, що забезпечує високу зчіплюваність покриття з матеріалами, що потрібно захистити.