Сорбційні властивості полісахаридів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2005

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Досліджено особливості адсорбції води харчовими полісахаридами. Показано, що поглинання води лабільними гідрофільними матеріалами відбувається послідовно з їх набуханням в декілька стадій, кожну з яких можна описати відомими рівняннями абсорбції. Отримані дані дають змогу прогнозувати поводження гідроколоїдів при складанні композицій для різних кондитерських виробів.

Опис

Ключові слова

адсорбція, активність води, полісахариди, гідроколоїди, рослинні камеді, adsorption, water Activity, polysaccharides, hydrocolloids, vegetable gums, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Сорбційні властивості полісахаридів / В. В. Манк, А. М. Дорохович, В. І. Оболкіна, О. О. Гавва // Харчова промисловість. — 2005. — № 4. — С. 45-49.

Зібрання