DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14908

Название: Шавнат - джерело біологічно цінного білка
Другие названия: Shavnat - a source of biologically valuable protein
Авторы: Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
Ткачук, Василь Анатолійович
Бондаревський, Володимир
Пушняк, Ірина Вікторівна
Рахметов, Джамал Бахлулович
Rakhmetov, Dzhamal
Bondarevsky, Vladimir
Tkachuk, Vasily
Pushnyak, Irina
Bazhay-Zhezherun, Svetlana
Ключевые слова: шавнат
shavnat
біологічно цінний білок
биологически ценный белок
biologically valuable protein
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Шавнат - джерело біологічног цінного білка / Світлана Бажай-Жежерун, Володимир Бондаревський, Василь Ткачук, Ірина Пушняк, Джамал Рахметов // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 травня 2014 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2014. – С. 40-42.
Краткий осмотр (реферат): З органічних речовин, які входять до складу живих організмів, найбільш важливими у біологічному відношенні є білки. Вони складають приблизно 20 % маси тіла людини і більше 50 % сухої маси клітини. У харчуванні людини білки відіграють надзвичайно велику роль, оскільки є основною складовою частиною всіх органів і тканин організму. Споживання білків необхідне для підтримання стабільності специфічних білків організму, які беруть участь у важливих біохімічних процесах життєдіяльності. Харчові білки є джерелом не тільки незамінних амінокислот, а й біологічно активних пептидів. Из органических веществ, входящих в состав живых организмов, наиболее важными в биологическом отношении являются белки. Они составляют примерно 20% массы тела человека и более 50% сухой массы клетки. В питании человека белки играют чрезвычайно большую роль, поскольку является основной составной частью всех органов и тканей организма. Потребление белков необходимо для поддержания стабильности специфических белков организма, участвующих в важных биохимических процессах жизнедеятельности. Пищевые белки являются источником не только незаменимых аминокислот, но и биологически активных пептидов. From organic substances that are part of living organisms, the most important in biological terms is protein. They make up about 20% of body weight and over 50% of the dry weight of the cells. In human nutrition proteins play a major role as a major component of all organs and tissues. Protein intake needed to maintain stability organism specific proteins that are involved in important biochemical processes of life. Dietary proteins are not only a source of essential amino acids, but also biologically active peptides.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14908
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
19.pdf160,71 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback