Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У дисертації вперше розроблено методологічний підхід до формування системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств, який передбачає такі структурні складові: соціально-трудову, техніко-технологічну, організаційно-економічну, фінансово-інвестиційну, та для кожної з них запропоновано конкретні заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України. Обґрунтовано операційну стратегію виробничих підрозділів підприємств за класифікаційними ознаками «виштовхуючої» та «витягуючої» виробничих систем. Розроблено комплексну програму впровадження на підприємствах м’ясної промисловості системи міжнародних стандартів з менеджменту. Удосконалено модель активізації інноваційного розвитку підприємств в умовах обмежених ресурсів. Запропоновано концептуальні засади стратегічного розвитку підприємств м’ясної промисловості на період до 2015 року.

Опис

Ключові слова

система забезпечення конкурентоспроможності підприємств, система обеспечения конкурентоспособности предприятий, system of the ensuring of the competitiveness enterprises, м’ясна промисловість, інноваційний розвиток, концепція, стандарти, якість, екологічна політика, кластер, операційна стратегія, витрати, мясная промышленность, инновационное развитие, концепция, стандарты, качество, экологическая политика, кафедра економіки праці та менеджменту, операционная стратегия, затраты, meat industry, development of innovations, concept, standards, quality, ecology policy, cluster, operational strategy, deductions

Бібліографічний опис

Драган, О. І. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України : автореф. дис... док. екон. Наук : спец. 08.00.04 / Драган Олена Іванівна ; НУХТ. – Київ, 2008. – 36 с.