DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16355

Название: Характеристика складу пресової ріпакової олії сучасних сортів насіння ріпаку
Другие названия: Composition pressed rapeseed oil modern varieties of rapeseed
Авторы: Носенко, Тамара Тихонівна
Гречка, Г.
Кот, Тетяна Олександрівна
Kot, Tatiana
Hrechka, G.
Nosenko, Tamara
Ключевые слова: маргарин
глюкозинолат
ріпакова олія
рапсовое масло
глюкозинолатов
margarine
glucosinolates
rapeseed oil
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Характеристика складу пресової ріпакової олії сучасних сортів насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, Т. О. Кот, Г. М. Гречка, С. М. Шкаруба // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 142-143
Краткий осмотр (реферат): Низько-ерукова ріпакова олія належить до групи харчових, використовується в натуральному вигляді як салатна, у складі кулінарних жирів і маргарину, а також для технічних цілей. Сучасні сорти ріпаку характеризуються низьким вмістом ерукової кислоти в олії та низьким вмістом глюкозинолатів. Опубліковано дані, що жирнокислотний склад такої олії ріпаку суттєво відрізняється від олії, що міститься в насінні високоерукових сортів. Низко-эруковой рапсовое масло относится к группе пищевых, используется в натуральном виде как салатная, в составе кулинарных жиров и маргарина, а также для технических целей. Современные сорта рапса характеризуются низким содержанием эруковой кислоты в масле и низким содержанием глюкозинолатов. Опубликованы данные, что жирнокислотный состав такого масла рапса существенно отличается от масла, содержащегося в семенах високоерукових сортов.Low-Erucic rapeseed oil belonging to the group of food used in kind as salad, as part of cooking fats and margarine, as well as for industrial purposes. Modern varieties of rape are characterized by low content of erucic acid in oils and low in glucosinolates. Published data fatty acid composition of the oil rapeseed oil is significantly different from that contained in the seeds vysokoerukovyh varieties.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16355
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
98.pdf96,9 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback