Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorХудайкулова, Ольга Олексіївна-
dc.contributor.authorГудзь, Ольга Вікторівна-
dc.contributor.authorКрапивницька, Ірина Олексіївна-
dc.contributor.authorСтепанець, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorРоїк, Олена Миколаївна-
dc.contributor.authorЧекменьова, Олеся Василівна-
dc.contributor.authorКабан, Олексій Петрович-
dc.contributor.authorБандуренко, Галина Михайлівна-
dc.contributor.authorСвінціцька, Анна Іванівна-
dc.date.accessioned2015-03-31T08:49:08Z-
dc.date.available2015-03-31T08:49:08Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationПатент України № 70742 U Україна, C08B 37/06, A61P 17/00. Спосіб отримання амідованого пектину косметичного / О. О. Худайкулова, О. В. Гудзь, І. О. Крапивницька, Н. М. Степанець, О. М. Роїк, О. В. Чекменьова, О. П. Кабан, Г. М. Бандуренко, А. І. Свінціцька (Україна). ; заявник НУХТ. – № 20031212474 ; заявл. 25.12.2003; опубл. 15.12.2006, Бюл. № 12, 2006 р.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968-
dc.description.abstractСпосіб одержання амідованого пектину косметичного з жому овочевих культур включає гідроліз-екстрагування, розділення твердої і рідкої фаз, охолодження, оброблення пектинового екстракту трилоном Б, перемішування і відстоювання, омилення, нейтралізацію, осадження пектину, оброблення коагуляту органічним розчинником. Гідроліз-екстрагування проводять при температурі 85-90°С протягом 80-100 хв. Після відстоювання проводять омилення - амідування пектинового екстракту аміачним розчином при рН 8,5-8,8. Після нейтралізації додають неіонні ПАР у кількості 1 %. Розпилюють пектиновий екстракт над розчином солі кальцію. Відділяють пектиновий коагулят центрифугуванням. Отриманий коагулят заливають кислотним розчином з рН 3,4-4,0.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectгідролізuk_UA
dc.subjectрозчин аміакуuk_UA
dc.subjectовочевий жомuk_UA
dc.subjectамідований пектинuk_UA
dc.subjecthydrolysisuk_UA
dc.subjectammonia solutionuk_UA
dc.subjectvegetable pulpuk_UA
dc.subjectamidated pectinuk_UA
dc.subjectкафедра технології цукру і підготовки води-
dc.subjectкафедра технології консервування-
dc.titleСпосіб отримання амідованого пектину косметичного (Патент на винахід № 70742)uk_UA
dc.typeTechnical Reportuk_UA
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
70742.pdf303.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.