Інноваційні технології при очистці стічних вод харчової промисловості

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Найбільш ефективним способом очищення стічних вод харчової промисловості від органічних сполук є застосування мікроорганізмів-деструкторів, які застосовують їх як джерела живлення та енергію. Очищення потрібно проводити спочатку в анаеробних, а потім аеробних умовах. В анаеробних умовах мікроорганізми утворюють біогаз, основною складовою якого є газ метан. При аеробній обробці в аеротенках накопичується активний мул, який є цінним органічним добривом. Кафедрою біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв НУХТ розроблено технології іммобілізації мікроорганізмів-біосорбентів на екологічно чистих носіях. The most effective way to clean wastewater from the food industry is the application of organic compounds destructor microorganisms, which use them as a source of food and energy. Purification was accomplished by first anaerobic and then aerobic conditions. The anaerobic bacteria form biogas, the main component of which has a Je methane gas. When aerobic treatment in an activated sludge aeration tanks is stored, which is a valuable organic fertilizer. Department of Biotechnology of fermentation products, extracts and beverages NUFT developed immobilization microorganisms-biosorbents on environmentally friendly media.

Опис

Ключові слова

кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, очищення стічних вод, мікроорганізми-деструктори, анаеробні та аеробні умови, біогаз, активний мул, іммобілізація, екологічно чисті носії, sewage treatment, the microorganisms-destructors, anaerobic and aerobic conditions, biogas, activated sludge, immobilization, environmentally friendly carriers

Бібліографічний опис

Інноваційні технології при очистці стічних вод харчової промисловості / В. А. Домарецький, А. М. Куц, К. Ф. Наливайко, О. М. Клименко // Вода в харчовій промисловості : збірник тез доповідей науково-практичної конференції з міжнародною участю. – Одеса : ОНАХТ, 2010. – С. 116