Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Різні види хроматографії застосовують для здійснення контролю якості харчової сировини і харчових продуктів. Методами хроматографічного аналізу можна визначати кількісний і якісний склад суміші компонентів. Це дозволяє робити висновки відносно природного або синтетичного походження об’єкту. Хроматографічні методи можуть бути використані для перевірки відповідності умов технологічних процесів виробництва нормативним документам. З огляду на можливості і переваги різних видів хроматографії перспективними є розробка, вдосконалення і поширення методів аналізу із застосуванням хроматографічних приладів. Different chromatography techniques are used for quality control of raw materials and food products, as well as to verify compliance with the conditions of technological processes of production regulations. Chromatographic analysis methods make it possible to determine the qualitative and quantitative composition of the mixture of components. It is important for the definition of a natural or synthetic source of origin of the sample. Development, improvement and implementation of chromatographic techniques on food productions promise advantages.

Опис

Ключові слова

хроматографія, харчова промисловість, харчові продукти, експертиза, expertise, chromatography, food industry, food, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Ковальова, С. О. Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів / С. О. Ковальова, О. І. Майборода, А. М. Поліщук // Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. – К. : НУХТ, 2015. - С. 269-271.