Екологічна оцінка річок Сумської області за санітарно-гігієнічними показниками

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Наведені результати екологічного оцінювання річок Сумської області за санітарно- гігієнічними показниками. Визначено вплив екологічно небезпечних об 'єктів на стан річок та виявлено концентрації забруднювальних речовин у водних екосистемах. У результаті проведених досліджень було встановлено, що річки Сумської області за санітарно-токсикологічним станом відповідають помірному рівню забруднення, яке не перевищує 3,0 у. о., та допустимому, що не перевищує 1,0 у.о., для чого у подальшому необхідне проведення заходів з очищення води. Крім того, доведено, що у річці Десна рівень забруднення становить 2,7 у.о., що є величиною, наближеною до високого рівня забруднення.

Опис

Ключові слова

санітарно-токсикологічна оцінка, якість води, забруднення, річки, небезпечні об'єкти, санитарно-токсикологическая оценка, качество воды, загрязнение, реки, опасные объекты, hygiene and toxicology assessment, water quality, pollution, river, threatening about immovable, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Тогачинська, О. В. Екологічна оцінка річок Сумської області за санітарно-гігієнічними показниками / О. В. Тогачинська, Т. М. Тимощук // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. - №2 (50), Т. 1. – С. 88-96.

Зібрання