Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.

Опис

Ключові слова

бурякова стружка, екстрагування, нанокомпозит алюмінію, коефіцієнт дифузії, beet, extraction, aluminum nanocomposite, diffusion coefficient, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, кафедра технології цукру і підготовки води

Бібліографічний опис

Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки / В. В. Олішевський, А. І. Українець, Є. М. Бабко, Н. М. Пушанко, Т. В. Никитюк, Д. І. Закордонець, І. В. Бартошак // Цукор України. - 5(137). - 2017. - С. 17-22.

Зібрання