Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27147
Title: Investigation of the efficiency of use of polycomponent acidifiers in the technology of rye-wheat bread
Other Titles: Дослідження ефективності використання полікомпонентних підкислювачів у технології житньо- пшеничного хліба
Authors: Silchuk, Tatiana
Сильчук, Тетяна Анатоліївна
Zuiko, Vira
Зуйко, Віра Ігорівна
Kovbasa, Vladimir
Ковбаса, Володимир Миколайович
Bilyk, Olena
Білик, Олена Анатоліївна
Keywords: acidulant
rye-wheat bread
staling
starch retrogradation
nutritional supplements
organic acids
підкислювач
житньо-пшеничний хліб
черствіння
ретроградація крохмалю
харчові добавки
органічні кислоти
подкислители
ржано-пшеничный хлеб
черствение
ретроградация крахмала
пищевые добавки
органические кислоты
кафедра готельно-ресторанної справи
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2017
Citation: Investigation of the efficiency of use of polycomponent acidifiers in the technology of rye-wheat bread / T. Sylchuk, O.Bilyk, V. Kovbasa, V. Zuiko // EUREKA: Life Sciences. - 2017. - Issue 5. – P. 3-10.
Abstract: The accelerated technology to prepare rye-wheat bread at mini-enterprises and restaurants was proposed. The technology involves the use of acidulants. The multicomponent acidulants “Optimum 1” and “Optimum 2” were developed to intensify the technology of rye-wheat bread. Для виробництва житньо-пшеничного хліба на міні підприємствах та в закладах ресторанного господарства запропоновано прискорену технологію його виготовлення шляхом використання підкислювачів. Розроблено полікомпонентні підкислювачі «Оптимальний 1» та «Оптимальний 2». Їх оптимальне дозування, 2 % до маси борошна, сприяє скороченню технологічного процесу у 2,5…3 рази та забезпечує збереження сві­жості готових виробів. Для производства ржано-пшеничного хлеба на мини предприятиях и в заведениях ресторанного хозяйства предложена ускоренная технология его приготовления путем применения подкислителей. Разработаны поликомпонентные подкислители «Оптимальный 1» и «Оптимальный 2». Их оптимальная дозировка, 2 % к массе муки, способствует сокращению технологического процесса в 2,5…3 раза и обеспечивает сохранение свежести готовых изделий.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27147
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Eureka.pdf751.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.