DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27780

Название: Investigation of the forms of moisture bonding in cultivated fungi by the method of differential thermal analysis
Другие названия: Дослідження форм водних зв’язків в культивованих грибах методом диференціального термо-аналізу
Авторы: Burlaka, Tatiana
Бурлака, Тетяна Василівна
Dekanskiy, Vadim
Деканський, Вадим Євгенійович
Дубковецький, Ігор Володимирович
Dubkovetskyy, Igor
Малежик, Іван Федорович
Malezhik, Ivan
Ключевые слова: forms of moisture bonding
differential thermal analysis
cultivated fungi
формы связывания влаги
дифференциальный термический анализ
культивируемые грибы
форми зв'язування вологи
диференціальний термічний аналіз
культивовані гриби
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Investigation of the forms of moisture bonding in cultivated fungi by the method of differential thermal analysis / T. Burlaka, V. Dekanskyi, I. Dubkovetskyi, I. Malezhyk // Modern Technologies in the food Industry : Proceeding of International Conference. - Chisinau, 2016. - P. 32-36.
Краткий осмотр (реферат): The paper is devoted to the investigation of the character of moisture bonding with the determination of areas on which substances transform in the process of drying of cultivated oyster fungi. The forms of the state of water in fungi have been investigated by the method of differential thermal analysis. The periods of fungi dehydration and transformation of dry substances under thermal influence on cultivated fungi have been established. The obtained scientific results can be useful and are employed in technologies of food fungi products. Статья посвящена исследованию характера связывания влаги с определением областей, на которых вещества превращаются в процессе сушки культивируемых устричных грибов. Способы дифференциального термического анализа исследованы формы состояния воды в грибах. Установлены периоды дегидратации грибов и трансформации сухих веществ при термическом воздействии на культивируемые грибы. Полученные научные результаты могут быть полезными и используются в технологиях продуктов пищевых грибов. Робота присвячена дослідженню характеру зв'язування вологи з визначенням ділянок, на яких речовини перетворюються в процесі сушіння культивованих устричних грибів. Форми стану води в грибах досліджені методом диференціального термічного аналізу. Встановлені періоди дегідратації грибків та перетворення сухих речовин під впливом теплового впливу на культивовані гриби.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27780
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
52a.pdf513,85 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback