Перспектива використання пажитника сінного у виробництві пікантних крекерів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено наявність великої кількості біологічно активних сполук, а саме присутність фенолкарбонових кислот, флавоноїдних сполук (катехінів) та сполук ароматичного характеру, хлорофілів та алкалоїду тригонеліну, органічні кислоти та вуглеводи. Доведено ефективність використання пажитника сінного у технологіях виробництва нового асортименту борошняних кондитерських виробів. The presence of a large number of biologically active compounds has been established, namely the presence of phenol carboxylic acids, flavonoid compounds and aromatic compounds, chlorophylls and trigonalin alkaloids, organic acids and carbohydrates. The efficiency of using fenugreek honey in technologies of production of a new assortment of flour confectionery products has been proved.

Опис

Ключові слова

пряно-ароматична фітосировина, борошняні кондитерські вироби, пажитник сінний, крекери, біологічно активні речовини, антиоксиданти, spice-aromatic phyto raw materials, flour confectionery, fenugreek foenum-graecum, crackers, biologically active compounds, antioxidants, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Дзигар, О. О. Перспектива використання пажитника сінного у виробництві пікантних крекерів / О. О. Дзигар, В. І. Оболкіна, Л. С. Букшина // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – C. 36–37.