DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28596

Название: Деякі аспекти використання вторинної томатної сировини в технологіях харчових продуктів
Другие названия: Some aspects of secondary tomato raw material in food technology
Авторы: Бендерська, Ольга Вячеславівна
Benderska, Olga
Бессараб, Олександр Семенович
Bessarab, Alexander
Ключевые слова: томати
протеїнази
соус
насіння
інактивація
трипсин
томаты
протеиназы
семена
инактивация
трипсин
tomatoes
proteinases
sauce
seeds
inactivation
trypsin
кафедра технології консервування
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Бендерська, О. В. Деякі аспекти використання вторинної томатної сировини в технологіях харчових продуктів / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Серія: Технічні науки. - 2018. - Том 29 (68), № 3. - Ч. 2. - С. 137-143.
Краткий осмотр (реферат): У статті наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень фізикохімічного складу томатного насіння. Встановлено, що насіння томатів має високу харчову та біологічну цінність, яка зумовлена підвищеним вмістом білків, ліпідів, вуглеводів і наближена до сучасних рекомендацій щодо створення раціонів здорового харчування населення. Також насіння томатів багате поліненасиченими жирними кислотами, фосфоліпідами, макро- і мікроелементами, вітаміном Е. Однак його харчову цінність значною мірою знижують природні біологічно активні антиаліментарні речовини – інгібітори протеїназ. Авторами досліджено вміст та активність антипоживних речовин томатного насіння і запропоновано шляхи зниження трипсин інгібуючої активності. В статье приведены результаты теоретических и экспериментальных исследований биологической ценности томатных семян. Установлено, что семена томатов имеют высокую пищевую и биологическую ценность, которая обусловлена повышенным содержанием белков, липидов, углеводов иприближена к современным рекомендациям относительно создания рационов здорового питания населения. Также семена томатов богаты полиненасыщенными жирными кислотами, фосфолипидами, макро- и микроэлементами, витамином Е, клетчаткой. Однако их пищевую ценность в значительнойстепени снижают природные биологически активные антиалиментарные вещества – ингибиторы протеиназ. The article presents the results of theoretical and experimental studies of the biological value of tomato seeds. It has been found that tomato seeds have a high nutritional and biological value due to the high concentration of proteins, lipids, and carbohydrates. Accordingly, this value complies with modern recommendations on healthy diet for the population. Also, tomato seeds are rich in polyunsaturated fatty acids, phospholipids, macro- and micronutrient elements, vitamin E, and fber. However, its nutritional value is substantially reduced by natural biologically active anti-alimentary substances, namely proteinase inhibitors.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28596
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
18 Benerska Tavr_zapus.pdf186,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь