Варені ковбаси з білковим стабілізатором на основі крові

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У технології виробництва м'ясопродуктів використовується харчова кров, одержувана в результаті забою великої рогатої худоби та свиней. Частка даної сировини досить велика і становить від 3 до 6% живої маси тварин. Кров містить, крім білка, необхідні організму біологічно активні речовини. Перед харчовою промисловістю постає завдання розширення асортименту і підвищення якості продукції, що випускається. Для ефективного використання крові запропоновано її використання в складі білкових стабілізаторів на основі колагенвмісної сировини. Використання крові в складі білкових стабілізаторів дозволяє уніфікувати процес виробництва м'ясомістких з використанням некондиційної сировини.

Опис

Ключові слова

кров, варені ковбаси, стабілізатор, білок, blood, boiled sausages, stabilizer, protein, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Варені ковбаси з білковим стабілізатором на основі крові / А. М. Холод, Т. І. Толюпа, Є. О. Дяченко, В. М. Пасічний // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11-12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 342.