Вивчення бактерицидних властивостей екстракту розмарину

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Метою дослідження було вивчити вплив екстракту розмарину на мікробіологічні показники фаршу з м’яса птиці. В якості джерел флавоноїдів використовували екстракт розмарину виробництва ТОВ «КС-Мегатрейд». Як дослідні зразки використовували фарш з м’яса водоплавної птиці, а саме качки пекінської, яка найбільш розповсюджена в аграрних господарствах України. До дослідних зразків фаршу додавали вище вказаний препарат в трьох різних концентраціях: 0,01 %, 0,02 %, 0,03 % до маси сировини, контролем слугував зразок фаршу без додавання антиоксидантів.

Опис

Ключові слова

біофлавоноїди, водоплавна птиця, розмарин, препарат, bioflavonoids, waterfowl, rosemary, drug, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Валюх, Н. М. Вивчення бактерицидних властивостей екстракту розмарину / Н. М. Валюх, Н. В. Божко, В. М. Пасічний // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма і матеріали п'ятої Міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада 2016 р. – Київ : НУХТ, 2016. – С. 30–31.