Zostera marina як джерело унікальних біологічно активних речовин в закладах ресторанного господарства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Проведено аналіз напрямків збагачення харчових продуктів. Досліджено, що харчові продукти у складі, яких є Zostera marina, при технологічній обробці не втрачають своїх біологічних властивостей, тому доцільно використовувати дані водорості для оздоровлення населення України, яке проживає на радіоактивно забруднених та ендемічних територіях. Асортимент страв із використанням зостери, як біологічно активної речовини, необхідно розширяти та включати в меню закладів ресторанного господарства.The analysis of directions of food enrichment is carried out. It has been studied that foodstuffs containing Zostera marina do not lose their biological properties during technological processing, so it is advisable to use these algae for the health of the population of Ukraine living in radioactively contaminated and endemic areas. The range of dishes using zoster as a biologically active substance should be expanded and included in the menu of restaurants.

Опис

Ключові слова

Zostera marina, біологічно активні речовини, заклади ресторанного господарства, biologically active substance, restaurants, кафедра готельно-ресторанної справи, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Ковальчук, С. С. Zostera marina як джерело унікальних біологічно активних речовин в закладах ресторанного господарства / С. С. Ковальчук, А. С. Наконечна // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 19- 20 травня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 284-285.