Удосконалення сутності та класифікації власного капіталу банку

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті досліджується сутність власного капіталу банку та його класифікація. За результатами дослідження зроблено висновок, що власний капітал банку – це окремий об’єкт управління в системі фінансів банківської установи, який формується з власних коштів акціонерів банку, спеціальних фондів і резервів та забезпечує здійснення фінансово-економічних операцій з метою одержання прибутку. Окрім цього, удосконалено класифікацію видів власного капіталу, де до класифікаційної ознаки «спосіб розрахунку» включено «економічний капітал», що відображає систему відносин між банком та його контрагентами з приводу потреби у формуванні певної суми власного капіталу для покриття можливих збитків від реалізації певних ризиків, які приймає на себе банківська установа у процесі своєї фінансово-економічної діяльності.

Опис

Ключові слова

банк, власний капітал, регулятивний капітал, економічний капітал, bank, equity, regulatory capital, economic capital, кафедра фінансів

Бібліографічний опис

Лисенок, О. В. Удосконалення сутності та класифікації власного капіталу банку / О. В. Лисенок // Формування ринкових відносин в Україні : збірник наукових праць. – 2020. – Вип. 1 (224). – С. 24–30.

Зібрання