Рослинні відходи харчової промисловості – цінна сировина для створення нових ентеросорбентів, харчових та кормових добавок

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Запропоновані способи модифікування рослинних відходів харчової промисловості хімічними активаторами та високотемпературною екструзією з метою підвищення сорбційних властивостей та одержання ентеросорбентів для селективного вилучення іонів важких металів, радіонуклідів та деяких органічних забруднювачів із організмів людей та тварин.
The methods of modifying plant waste food chemical activators and hightemperature extrusion to improve the sorption properties and receive absorbents for selective removal of heavy metals, radionuclides and some organic contaminants from humans and animals.

Опис

Ключові слова

сорбція, sorption, рослинні відходи, важкі метали, органічні забруднювачі, vegetable waste, heavy metals, organic pollutants, кафедра екологічної безпеки та охорони праці, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Рослинні відходи харчової промисловості – цінна сировина для створення нових ентеросорбентів, харчових та кормових добавок / Л. А. Купчик, Л. Ф. Степанець, О. В. Ничик, О. О. Хижняк, Т. А. Мартиненко // Харчова промисловысть. – 2011. – № 10. – С. 71–74.

Зібрання