Розвиток управління талантами в системі менеджменту персоналу підприємства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті досліджується управління талантами та його розвиток у системі менеджменту персоналу підприємства. Визначено, що у зарубіжній практиці на стратегічному рівні управління персоналом на зміну поняттю «управління людськими ресурсами» широко застосовується термін «управління талантами». Проаналізовані визначення науковців поняття «управління талантами», які підтверджують його спрямованість на стратегічний рівень управління персоналом. Дискусійним є авторське визначення поняття «талановитий працівник», і недостатньо визначені категорії персоналу, які до нього відносяться на підприємстві харчової промисловості. Запропоновано методичний підхід до оцінки рівня управління талантами на підставі визначення інтегрального показника, який дозволить знайти слабкі і проблемні його місця з метою подальшого удосконалення та усунення негативних тенденцій в розвитку персоналу підприємства.

Опис

Ключові слова

управління талантами, харчова промисловість, підприємство, система менеджменту персоналу, персонал, талановиті працівники, talent management, enterprise, food industry, system of personnel management, personnel, talented workers, кафедра економіки праці та менеджменту

Бібліографічний опис

Драган, О. І. Розвиток управління талантами в системі менеджменту персоналу підприємства / О. І. Драган, М. Л. Пилипенко // Економіка та суспільство. – 2021. – Вип. 33.

Зібрання