Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

З’ясовано сучасні тенденції у системі захисту біологічних структур, передусім тканинних ліпідів, від ушкоджуючої дії вільних радикалів та перекисів і добору природних рослинних компонентів для створення нових оздоровчих продуктів антиоксидантної дії. There are elucidated the main tendencies in the system of biological structures’ (particularly the tissue lipids) protection from the harmful influence of free radicals and peroxides, and in the choice of natural plant components for creating the new healthy foodstuff with antioxidant action.

Опис

Ключові слова

вільні радикали, перекисне окислення ліпідів, окислювальний стрес, антиоксиданти, антирадикальна активність, рослинна сировина, lipids, biomembranes, antioxidants, free radicals, peroxides, free radical oxidation, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. – 2008. – № 25. - С. 104-106.

Зібрання