Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6652
Назва: Інтенсифікація процесів теплового оброблення пивного сусла з хмелем
Інші назви: Intensification processes of heat processing of wort with hops
Автори: Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Прядко, Микола Олексійович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Meletyev, Anatoly
Pryadko, Nikolai
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Ключові слова: кип'ятіння
пивне сусло
хміль
виносний теплообмінник
пиво
кипячение
пивное сусло
хмель
выносной теплообменник
кафедра фізики
boiling
wort
hops
external heat exchanger
beer
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Дата публікації: 2001
Бібліографічний опис: Інтенсифікація процесів теплового оброблення пивного сусла з хмелем / А. Є. Мелетьєв, М. О. Прядко, С. І. Літвинчук // Наук. праці УДУХТ. – 2001. – № 9. – С. 68–69.
Короткий огляд (реферат): Експериментально встановлено, що застосування виносного теплообмінника дає змогу інтенсифікувати процес кип'ятіння сусла в 2 рази. Інтенсифікація кип'ятіння позитивно впливає на якість сусла, прогнозується підвищення стійкості пива під час реалізації. Нова технологія оброблення хмелю забезпечує його економію на 10-18 %. Экспериментально установлено, что применение выносного теплообменника даёт возможность интенсифицировать процесс кипячения сусла в 2 раза. Интенсификация кипячения положительно влияет на качество сусла, прогнозируется повышение стойкости пива во время реализации. Новая технология обработки хмеля обеспечивает его экономию на 10-18 %. Experimentally was determined, that the using of external heat exchanger allows to intensify the process of boiling wort in 2 times. Intensification of boiling influences positive on a quality of wort, projected to increase stability of beer during the implementation. The new technology of processing hops provides its economy by 10-18 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6652
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf1.75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.