Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів
Вантажиться...
Дата
2002
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Стаття присвячена дослідженню впливу додавання солі на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Встановлено, що внесення солі у крохмальний клейстер спричиняє підвищення його в’язкості за рахунок дегідратуючої здатності солі.
This article is devoted to research the influence of salt addition on the rheological properties of starch paste modified starches using a rotary viscometer. Found that the introduction of salt in starch paste viscosity leads to increase its capacity by dehydrating salt.
Опис
Ключові слова
модифікований крохмаль, реологічні властивості, сіль, клейстер, харчоконцентрати, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, modified starches, rheological properties, salt, paste, food concentrates
Бібліографічний опис
Мельник, О. Ю. Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, Є. І. Ковалевська // Харчова і переробна промисловість. – 2002. – № 2. – С. 17–18.