Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу. Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.

Опис

Ключові слова

мікрохвильове сушіння, конвекція, харчові продукти, дегідратація, microwave drying, convection, food, dehydration, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Шутюк, В. В. Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів / В. В. Шутюк, В. Ю. Турчин, В. П. Василів // Природничі науки та інформаційні технології : XVІ наукова конференція ТНТУ ім. І. Пулюя, 5-6 грудня 2012. – Том І. - С. 47.