DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7287

Название: Дослідження впливу хмелю на мікрофлору хліба
Другие названия: Research of hop effect to the bread microflora
Авторы: Юрчак, Віра Гаврилівна
Грегірчак, Наталія Миколаївна
Рак, Валентина Петрівна
Ганжа, Марина Іванівна
Yurchak, Vera
Gregirchak, Natalia
Rak, Valentina
Hanzha, Marina
Ключевые слова: хмельовий відвар
хмельова закваска
картопляна хвороба
ураження хліба
активність дріжджів
хмелевой отвар
хмелевая закваска
картофельная болезнь
поражение хлеба
активность дрожжей
hop extract
hop leaven
potato disease
spoiling of bread
activity of yeast
кафедра біотехнології і мікробіології
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2009
Библиографическое описание: Юрчак, В. Г. Дослідження впливу хмелю на мікрофлору хліба / В. Г. Юрчак, Н. М. Грегірчак, В. П. Рак, М. І. Ганжа // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – № 6. – С. 45–47.
Краткий осмотр (реферат): В роботі дано кількісну оцінку бактерицидної дії ароматичного сорту хмелю на контамінуючу мікрофлору хліба та активність дріжджів і молочнокислих бактерій. Показано, що хміль у дозуванні 0,04 – 0,08 % до маси борошна не впливає на життєдіяльність дріжджів і проявляє інгібуючий вплив на молочнокислі бактерії. В работе дана количественная оценка бактерицидного действия ароматического сорта хмеля на контаминирующую микрофлору хлеба и активность дрожжей и молочнокислых бактерий. Показано, что хмель при дозировке 0,04 – 0,08 % к массе муки не влияет на активность дрожжей и проявляет ингибирующее действие на молочнокислые бактерии. The quantitive estimation of bacterial effect of aroma hop to the contaminative bread microflora and activity of yeast and milk acid bacterias has been given in the paper. It has been observed that hop in 0,04 – 0,08 % to the weight of flour does not effect to the yeast activity and inhibiting the milk acid bacterias.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7287
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
yvgdvhmh.pdf3,79 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback