Фракціонування дозволить правильно використати технологічний потенціал зерна

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Фракціонування зерна за крупністю дозволяє правильно визначити технологічний потенціал зерна, яке зберігається і правильно його реалізувати. Досліджено 5 зразків пшениці врожаю 2009 рокую Встановлено, що розділення пшениці за крупністю на фракції дозволяє виділити з однієї партії різні потоки зерна, які відрізняються крупністю та показниками якості. В кожному класі зерна міститься 60-75 % крупної фракції, яка має вищі хлібопекарські властивості. Grain fractionation as per fineness permits accurate estimation and implementation of stored grain technological potential. Five samples of wheat crop 2009 have been tested. As found out fineness separation of wheat to fractions allows to mark out from one lot different grain streams that are notable for fineness and quality specification. Each grade of grain contains 60-75 per cent of coarse grain which has enhanced baking characteristics.

Опис

Ключові слова

зерно, grain, фракціонування, технологічні властивості, натура, скловидність, вихід, борошно, клас, крупність, fractionation, technological properties, test weight, glassiness, output, flour, grade, fineness, кафедра технології зберігання і переробки зерна

Бібліографічний опис

Фракціонування дозволить правильно використати технологічний потенціал зерна / О. І. Шаповаленко, Є. А. Дмитрук, Т. В. Корж, А. В. Шаран, Є. І. Харченко, Г. А. Тітова // Хранение и переработка зерна. - 2010. - № 6. – С. 49-50.

Зібрання