Тези доповідей

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8091
  • Документ
    Дослідження та аналіз спіральних конвеєрів для переміщення упаковки
    (2024) Слюсар, Лілія Олександрівна; Деренівська, Анастасія Василівна
    Операції транспортування та переміщення упаковки відіграють важливу роль забезпечуючи надійний логістичний зв'язок та формування безперервного потоку упаковки на різних етапах процесу пакування. Вони суміщуються з операціями накопичення, орієнтування, групування, видачі для забезпечення необхідної продуктивності обладнання та такту лінії. Для транспортування масових потоків упаковки та заощадження виробничого простору на ринку конвеєрних систем пропонують використовувати спіральні конвеєри.
  • Документ
    Структурно-параметричний синтез пакувальних машин для сипких харчових продуктів
    (2024) Скула, Дмитро Сергійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Токарчук, Сергій Володимирович
    Аналіз існуючого обладнання для пакування сипких і дрібно-штучних харчових продуктів, показав пріоритетність використання попереднього структурного аналізу для вибору дозувально-фасувальних систем пакувальних машин.
  • Документ
    Розроблення методики розрахунку інженерних конструкцій опорних колон
    (2024) Майданюк, Дмитро Сергійович; Башта, Анатолій Володимирович
    Отримати зрозумілу та корисну інформацію про розрахунок суцільних колон може виявитися непросто, особливо без поглиблених знань інженерної механіки.
  • Документ
    Особливості використання транспортних систем у виробництві лікарських засобів
    (2024) Самойленко, Дмитро Олександрович; Житнецький, Артем Ігорович; Бородиня, Олександр Олександрович; Грінінг, Катерина Робертівна
    Використання конвеєрів у фармацевтичній промисловості є важливою складовою виробничого процесу, оскільки вони дозволяють автоматизувати та оптимізувати різні етапи виробництва лікарських засобів.
  • Документ
    Дослідження і вдосконалення виконавчих механізмів укладального пристрою з метою зменшення енерговитрат
    (2024) Гаврилюк, Дмитро; Костін, Володимир Борисович
    Продуктивним підходом у поліпшенні функціональних характеристик укладальних пристроїв є модернізація їх конструкцій, причому досить ефективним підходом є введення в конструкцію укладальника системи відповідних пружиннодемпфувальних пристроїв, які на одних етапах руху робочих органів можуть накопичувати енергію, а на інших її вивільняють повертаючи в систему. Введення систем рекуперації енергії для зменшення витрат енергії на виконання робочих операцій дає можливість знизити потужності активних приводів і зменшити витрати енергії на переміщення вантажу. Особливо виправдовує себе такий підхід для машин які працюють циклічно виконуючи постійно ряд визначених операцій, серед яких є операції підйому та опускання масивів виробів.
  • Документ
    Екологічна стійкість – індикатор сталого розвитку суспільства
    (2023) Маджд, Світлана Михайлівна
    Сучасна концепція сталого розвитку базується на підході, що для довготривалого розвитку людської цивілізації на планеті з обмеженими ресурсами, важливо не вичерпати ці ресурси вщент та не перейти межу природної здатності планети до саморегенерації. Сталий розвиток базується на взаємопов’язаних складових: економічний розвиток (економічна складова), захист та збереження довкілля (екологічна складова), соціальний розвиток (соціальна складова) і передбачає стійке економічне зростання суспільства, що не завдає шкоди довкіллю та узгоджується із його соціальним розвитком.
  • Документ
    Сталий розвиток українського суспільства в умовах війни: еколого-економічні аспекти
    (2023) Маджд, Світлана Михайлівна
    В цілому стратегія сталого розвитку людства базується на взаємопов’язаних складових: економічному зростанні, захисті та збереженні навколишнього середовища, соціальному розвитку. Розвиток будь-якого суспільства не можна вважати стабільним, до тих пір, доки хоча б частині цього суспільства фізично загрожує голод, хвороби, екологічні загрози, соціальні ризики та інші небезпеки життю та здоров’ю. Про сталий розвиток українського суспільств на сьогодні мова взагалі йти не може, оскільки в умовах війни, яку розв’язала Російська Федерація проти України на її території, практично не можливе економічне зростання, яке б забезпечило підвищення добробуту українців. Майже не можливо гарантувати захист, збереження та раціонального використання природних ресурсів в умовах військової агресії, як на межі активних військових зіткнень так і в місцях опосередкованих впливів військових дій, оскільки війна чинить небезпечний вплив на стан довкілля, на рослинний та тваринний світ, на якість атмосферного повітря, води і ґрунту, а також завдає непоправної шкоди здоров’ю людей та їх оточенню. Відповідно, якщо не відбувається розвиток двох складових сталого розвитку, про розвиток третьої взаємопов’язаної складової – соціальний розвиток українського суспільства мова взагалі йти не може.
  • Документ
    Проект відновлення Каховської гідроелектростанції задля сталого розвитку суспільства
    (2023) Маджд, Світлана Михайлівна
    Сталий розвиток будь якого суспільства обумовлений трьома взаємопов’язаними між собою складовими – економічне зростання, захист довкілля та соціальний захист (соціальний розвиток). Кожна із складових, сама по собі є складною динамічною системою, що розвивається. Відповідно, методологічною основою сталого розвитку є системний підхід, який передбачає ефективні шляхи розвитку суспільства, убезпечуючи тим самим його від багатьох можливих ризиків, в тому числі і екологічних. В умовах військової агресії Російської Федерації проти України для нашої країни є вкрай складно досягти економічного зростання та соціального розвитку. Не менш складним є і забезпечення екологічної безпеки, зокрема, захисту довкілля, подолання катастрофічних наслідків спричинених військовими та злочинними діями російської армії. Одним із таких воєнних злочинів та потенційного акту екоциду по відношенню до природи України був підрив греблі Каховської гідроелектростанції російськими окупаційними військами, який завдав непоправної шкоди економіці країни та екологічному стану довкілля.
  • Документ
    Облік витрат на оплату праці під час воєнного стану
    (2024) Соколи, Ангеліна Віталіївна; Духновська, Людмила Миколаївна
  • Документ
    Екологічні виклики сталому розвитку суспільства в умовах військових дій
    (2023) Маджд, Світлана Михайлівна
    Проаналізовано безпрецедентні екологічні проблеми, які постали перед українським суспільством в результаті військових дій на території України. Систематизовано першочергові загрози, які мають бути усунені для забезпечення екологічної безпеки на державному рівні. Доведено, що війна завдає непоправної шкоди якості атмосферного повітря, водоймам, ґрунтовому покриву та чинить згубний вплив на рослинний, тваринний світ та на здоров’я людей. Визначена екологічна проблема, яка гостро постала перед суспільством і яка потребує негайного втручання з боку держави – це явище екоциду, аналогів якого на сьогодні немає в міжнародному форматі.
  • Документ
    Організаційно-методичний аспект обліку основних засобів підприємства
    (2024) Гуменна, Наталія Володимирівна; Ніколаєнко, Світлана Миколаївна
  • Документ
    Шляхи вдосконалення обліку розрахунків з оплати праці
    (2024) Приходько, Євген Сергійович; Духновська, Людмила Миколаївна
  • Документ
    Аналіз шляхів зниження витрат на виробництво продукції
    (2024) Зінькевич, Оксана; Михайленко, Ольга Валеріївна
  • Документ
    Активні та пасивні нефінансові організації. Їх особливості для оподаткування
    (2024) Соловйова, Ольга Сергіївна; Редзюк, Тетяна Юріївна
  • Документ
    Особливості класифікації зобов’язань в бухгалтерському обліку
    (2024) Варламова, Анастасія Валеріївна; Ніколаєнко, Світлана Миколаївна
  • Документ
    Порівняння системи оподаткуванні України та Нідерландів
    (2024) Соловйова, Ольга Сергіївна; Духновська, Людмила Миколаївна
  • Документ
    Аналіз структури власного капіталу акціонерного товариства
    (2024) Сіреньок, Максим Геннадійович; Редзюк, Тетяна Юріївна
  • Документ
    Використання відходів агропромислового комплексу для синтезу ксантану
    (2024) Яцюк, Людмила Миколаївна; Буценко, Людмила Миколаївна
    Сучасні екологічні рішення передбачають використання відходів як сировини для нових виробництв, зокрема, для організації мікробного синтезу. На сьогодні розроблено значну кількість біотехнологій трансформації відходів АПК у цінні продукти від біогазу до ферментів та інших продуктів. Одним із затребуваних продуктів, що отримують шляхом мікробного синтезу, є полісахарид ксантан.
  • Документ
    Комп'ютерне моделювання динамічних характеристик робото-технічних комплексів з автоматизованими системами гальмування
    (2024) Д'яченко, Іван Богданович; Муравйова, Юлія Віталіївна; Туфекчі, Валентин Іванович
    Автоматизовані системи гальмування дозволяють оптимізувати параметри керування транспортними та перевантажувальними робото-технічними комплексами, що призводить до підвищення параметрів ефективності, безпеки та надійності.
  • Документ
    Дослідження процесу виготовлення полімерної упаковки методами термоформування
    (2024) Бородиня, Олександр Олександрович; Деренівська, Анастасія Василівна
    Термоформування — це виготовлення виробів з термопластичних матеріалів в високоеластичному стані шляхом надання їм геометрії форми під впливом підвищеної температури і різниці тисків або в в’язкотекучому стані - шляхом пресування.