Перегляд за Автор "Буценко, Людмила Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Xylella fastidiosa – небезпечний карантинний патоген(2024) Буценко, Людмила МиколаївнаФітопатогенні бактерії виду X. fastidiosa спричинюють ураження широкого кола деревних рослин. Наприклад, збудник спричинює хворобу Пірса на виноградній лози, строкатий хлороз цитрусових, хворобу персика, опік листя кави, синдром швидкого відмирання олив та бактеріози слив, мигдалю, дубу і олеандру.Документ Бактеріальна виразка каштану кінського(2024) Буценко, Людмила МиколаївнаБактеріальна виразка каштану кінського – небезпечна хвороба, спричинена Pseudomonas syringae pv. aesculi (ex Durgapal & Singh 1980) Young, Bradbury, Davis, Dickey, Ercolani, Hayward & Vidaver 1991a. Активному поширенню нового збудника на Европейському континенті сприяла зміна кліматичних умов і, перед усім, теплі вологі зимові періоди. Дерева уражені бактеріальною виразкою можна спостерігати у вуличних і паркових насадженнях КиєваДокумент Виділення ендофітних бактерій з насіння сосни звичайної(2024) Буценко, Людмила Миколаївна; Тимофієнко, Михайло ВолодимировичВстановлена наявність ендофітної мікробіоти у насінні сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) – 20% насінин були інфіковані ендофітними грампозитивними спороутворюючими паличками. На основі даних первинної ідентифікації їх віднесено до бактерій роду Bacillus, що мають цінність для розроблення біотехнологічних препаратів для рослинництва.Документ Використання відходів агропромислового комплексу для синтезу ксантану(2024) Яцюк, Людмила Миколаївна; Буценко, Людмила МиколаївнаСучасні екологічні рішення передбачають використання відходів як сировини для нових виробництв, зокрема, для організації мікробного синтезу. На сьогодні розроблено значну кількість біотехнологій трансформації відходів АПК у цінні продукти від біогазу до ферментів та інших продуктів. Одним із затребуваних продуктів, що отримують шляхом мікробного синтезу, є полісахарид ксантан.Документ Мутагенний вплив пестицидів в тесті Еймса(2014) Терещук, Олена Олександрівна; Буценко, Людмила МиколаївнаПестициди Фундазол (беноміл), Максим (флудіоксоніл), Тіофен (тіофанат-метил), які використовуються для оброблення зернових культур, мають мутагенну активність в прокаріотичній тест-системі. Pesticides Fundazol (benomyl), Maxim (fludioksonil) thiophene (tiofanat-methyl) used for processing cereals have mutagenic activity in prokaryotic test systems.Документ Ризик інтродукції Ralstonia solanacearum в Україні(2024) Буценко, Людмила МиколаївнаКонтроль фітопатогенів рослин є важливою складовою забезпечення високої врожайності сільськогосподарських культур, що є запорукою продовольчої безпеки. Ralstonia solanacearum – збудник бурої гнилі картоплі, становить значну небезпеку при вирощуванні пасльонових культур на території УкраїниДокумент Технології мікробного синтезу лікарських засобів(2010) Буценко, Людмила Миколаївна; Пенчук, Юрій Миколайович; Пирог, Тетяна ПавлівнаВисвітлено технології виробництва та застосування антибіотиків, ферментних препаратів, вітамінів і генно-інженерних білкових препаратів. Наведено сучасні уявлення про біологічну роль антибіотиків, особливості біосинтезу антибіотиків різними групами продуцентів, біологічні основи ферментації для отримання антибіотиків і загальні принципи технології їх виробництва, дані щодо механізмів дії та практичного використання антибіотиків. Описано технологічні особливості культивування мікроорганізмів для отримання ферментів, методи виділення та очищення ферментних препаратів, технології виробництва протеолітичних, амілолітичних, ліполітичних та інших ферментних препаратів, сучасні методи іммобілізації ферментів і практичне використання іммобілізованих ферментних препаратів. Наведено сучасні технології одержання окремих вітамінів мікробним синтезом, реком-бінантних білків, їх виділення та очищення. Для студентів напряму підготовки 6.051401 «Біотехнологія». The technologies and the use of antibiotics, enzymes, vitamins and genetically engineered protein drugs are described. An advanced understanding of the biological role of antibiotics, especially the biosynthesis of antibiotics by different groups of producers, biological bases of fermentation for antibiotics production and general principles of their industrial technology, the data on the mechanisms of action and practical use of antibiotics are shown. The technological features of cultivation of microorganisms for enzymes production, methods of isolation and purification of enzyme products, technology of proteolytic, amylase, lipolytic and other enzyme preparations, modern methods of immobilization of enzymes and practical use of immobilized enzyme preparations are described. An advanced technologies for some vitamins microbial synthesis, recombinant proteins, their isolation and purification are discussed. Edition is intended for students of specialty 6.051401 "Biotechnology".