Перегляд за Автор "Арсеньєва, Лариса Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 168
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Активне біодеградоване паковання як спосіб запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів(2015) Голь, Артем Олегович; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаОхарактеризовано основні методи запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів. Проаналізована сировина, що використовується для виготовлення біодеградованих матеріалів. Встановлено, що харчова добавка діоксид титану (Е171) проявляє антимікробну дію, тому доцільним є використання зазначеної речовини при виготовленні пакувальних матеріалів.материалов. The main methods of preventing mildew of bakery products are characterized. The raw materials used for the production of biodegradable materials are analyzed. It is established that the food additive titanium dioxide (E171) exhibits antimicrobial effect, therefore it is expedient to use the specified substance in the manufacture of packaging materials.Документ Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на винахід № 112821)(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Бурдейна, Оксана Володимирівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВинахід належить до активного біорозкладального паковання для харчових продуктів, що містить структуроутворювач та оксид титану (ТіО2). Згідно з винаходом як структуроутворювач використовують декстрин і желатин та додатково використовують гліцерин. содержит структурообразователь и оксид титана (TiO 2). The invention relates to active biodegradable packaging for food products and structure-containing titanium oxide (TiO2). According to the invention structure-like using dextrin and gelatin and glycerin used in addition.Документ Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №104044)(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана ВолодимирівнаАктивне біорозкладальне пакування для харчових продуктів містить структуроутворювач та оксид титану (ТіO2). Як структуроутворювач використовують декстрин, желатин та гліцерин. Biodegradable active packaging for foods and structure-containing titanium oxide (TiO2). Dextrin, gelatine and glycerine are used as filmforming.Документ Активне паковання-запорука якості та безпеки харчових продуктів(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана ВолодимирівнаБули проведені дослідження з розроблення активного паковання для свіжих фруктів (зокрема черешні та полуниці). Як активна складова використовувався діоксид титану, який був нанесений на полімерний матеріал (поліпропілен). Фрукти а «активному» пакованні зберігалися в звичайних для цієї групи товарів умовах. Research was conducted on active packaging for fresh fruits (including cherries and strawberries). As The active ingredient used was titanium dioxide, which was applied to a polymeric material (polypropylene). Fruits in the "active" package were stored in the usual conditions for this group of goods.Документ Антиаліментарні складові насіння бобових культур та продуктів їх переробки у складі хліба(2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Хіврич, Борис Іванович; Махинько, Валерій Миколайович; Борисенко, Олена Вікторівна; Бондар, Наталія ПетрівнаПредставлено дослідження з розроблення способів зниження антипоживних речовин у складі продуктів переробки бобових, які пропонуються для підвищення харчової та біологічної цінності хлібобулочних виробів. Research on developing ways to reduce non-nutritional substances in legume products that are offered to enhance the nutritional and biological value baked goods are presented.Документ Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства(2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.Документ Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на винахід № 115195 )(2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна ВадимівнаВинахід належить до біодеградабельного покриття, що запобігає черствінню, яке містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач покриття містить природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить гідрофобну складову. The invention relates to a bio-degradable coating that prevents the formation of a wormwood film form, plasticizer and water. As a film-forming coating contains natural corn starch or potato and gelatin, as a plasticizer - urea, and additionally contains hydrophobic component.Документ Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на корисну модель №112407)(2016) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна ВадимівнаБіодеградабельне покриття, що запобігає черствінню, містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовується природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовина та додатково використовується гідрофобна складова. Biodegradable coating that prevents wormwood, contains a film form, a plasticizer and water. A natural corn starch is used as a filmformer potatoes and gelatin, as a plasticizer, is urea and is additionally used hydrophobic component.Документ Біодеградабельні плівки, що запобігають мікробіологічному псуванню продукції(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина ВікторівнаВикористання ТіО2 та базальтового туфу дозволяє отримувати плівки, які запобігатимуть мікробіологічному псуванню виробів, що сприятиме подовженню терміну зберігання продукції. The use of TiO2 and basalt tuff allows to obtain a film that will prevent microbiological spoilage of products that will help lengthen the shelf life of products.Документ Біодеградовані плівки на основі полівінілового спирту(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила ВалеріївнаОбсяг виробництва упаковки щорічно зростає на 10-15 %. Все більшого значення набуває упаковка, як чинник підвищення конкурентоздатності вітчизняних товарів. Основні споживачі пакувальної індустрії зацікавлені в безпечній, привабливій, екологічно чистій та легко перероблюваній упаковці. The volume of packaging is growing by 10-15%. All packaging increasingly important as a factor increasing the competitiveness of domestic goods. The main consumers of packaging industry interested in a safe, attractive, environmentally clean and easily processed packaging.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на винахід №113111)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВинахід належить до біорозкладального паковання для харчових продуктів, що містить декстрин, карагінан, гліцерин та воду. The invention relates to biorozkladalnoho packaging for foodstuffs containing dextrin, carrageenan, glycerin and water.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103653)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаБіорозкладальне паковання для харчових продуктів, що містить плівкоутворювач, гліцерин та воду, причому як плівкоутворювач використовується декстрин та карагінан. Biodegradable packaging of products, containing plenkoobrazovatel, glycerin and water and filmformer-dextrin and carrageenan.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103986)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Голь, Артем Олегович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаБіорозкладальне паковання для харчових продуктів містить плівкоутворювач, гліцерин та воду. Як плівкоутворювач використовують декстрин та желатин. Biodegradable packaging for foodstuffs containing filmformer, glycerin and water. Dextrin and gelatin used as filmformers.Документ Бісквітний напівфабрикат (Патент на корисну модель № 91967)(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Бончак, Інна Василівна; Філіпенко, Вікторія ВалеріївнаБісквітний напівфабрикат містить борошно пшеничне вищого сорту, цукор білий кристалічний, яєчний білок, яєчний жовток. Додатково містить порошок з кабачків. Biscuit semifinished contains wheat flour, sugar, white, crystalline, egg white, egg yolk. Additionally, the powder contains zucchini.Документ Варто збагачувати хлібобулочні вироби порошками морських водоростей(2007) Шаран, Лариса Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Доценко, Віктор Федорович; Корзун, Віталій НаумовичУ статті наведено результати клінічних досліджень з оцінки біологічної ефективності булочних виробів, збагаченими порошками морських водоростей Fucus vesiculosus, Ascophyllum nodosum та мінерально-вітамінною сумішшю. The article deals with the clinical trial results of the biological effectiveness of bun goods enriched by algae powders of Fucus vesiculosus, Ascophyllum nodosum and mineral-vitamin mixture.Документ Вдосконалення технології пшеничного хліба, збагаченого соєвими продуктами(2001) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій МиколайовичУ статті наведено результати вивчення впливу білкового соєвого концентрату на основні процеси у тісті та якість готових виробів. Показана доцільність використання добавки в кількості 10 % з додатковим внесенням ферментного поліпшувача. The article presents the results of studying the effect of soy protein concentrate on core processes in the test and the quality of finished products. The expediency of use of the additive in the amount of 10 % with additional introduction of enzyme improver.Документ Вибір режиму пророщування зерна для забезпечення накопичення метаболізованого селену(2002) Антонюк, Марія Миколаївна; Хіврич, Борис Іванович; Стабніков, Віктор Петрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДля визначення кількості метаболізованого селену, що входить до складу рослинної біомаси сільськогосподарських рослин, пророщених протягом 4-5 діб у розчинах із селенітом натрію, проводили їх екстракційну обробку і визначали вміст селену в екстракті. Вміст метаболізованого селену вивчали у зерні, пророщеному при початкових дозах 20, 100, 200 та 300 мкг Sе/г вихідного зерна. При збільшенні початкової дози селену від 20 до 300 мкг/г вихідного зерна, відсоток метаболізованого селену змінюється для зерна пшениці від 85 до 6%, для насіння соняшнику – від 95 до 10%. Оскільки саме метаболізований селен є цінним для профілактики його нестачі у раціонах харчування, можна вважати доцільним пророщувати насіння при невисоких дозах селену, зокрема 20 мкг Sе/г вихідного зерна. To determine the amount metabolized selenium, which is part of the biomass crop plants, germinated for 4-5 days in a solution with sodium selenite, spent their extraction process and determined the content of selenium in the extract. Metabolized selenium content was studied in grain, sprouted with initial doses of 20, 100, 200 is the 300 ug Se / g original grain. With an increase in the initial dose of selenium from 20 to 300 mg / g of the initial grain percentage metabolized selenium varies for wheat from 85 to 6% for sunflower seeds - from 95 to 10%. Since it is a valuable metabolize selenium prophylaxis for its lack in the ration, may be considered desirable seeds germinate at small doses of selenium, in the above privacy of 20 mg / g of the initial grain.Документ Вивчення ступеню метаболізаціі селену насінням сільськогосподарських культур(2008) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Антонюк, Марія Миколаївна; Бондар, Наталія Петрівна; Хіврич, Борис ІвановичУ статті представлено результати досліджень накопичення селену насінням сої та розподілення мікроелементу під час пророщування зерна. The paper presents the investigation results of selenium accumulation in soy beans and distribution microelement during grain sprouting.Документ Визначення вмісту антипоживних речовин продуктів переробки насіння бобових у складі хліба(2004) Борисенко, Олена Вікторівна; Махинько, Валерій Миколайович; Бондар, Наталія Петрівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВизначено вміст антипоживних речовин сої, гороху та люпину (інгібіторів трипсину, рафінози та стахіози). Показана доцільність пророщування цих культур та їх температурної обробки. The contents of antinutritients soybeans, peas and lupine (inhibitor of tripsin, raffinose and stachyose). The expediency of germination of these cultures and their thermal processing.Документ Визначення кольорометричних характеристик харчових продуктів з використанням комп'ютерної кольорометрії(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Петруша, Оксана Олександрівна; Калініченко, Ася ОлександрівнаКолір, як якісна властивість харчового продукту для споживача слугує критерієм натуральності, свіжості, стиглості, рівня технологічної дисципліни у виробництві. Формування кольору у продукті визначається усіма складовими етапами технології, умовами вирощування і первинної обробки сировини, параметрів технологічних процесів та термінів придатності продукції. Color as qualitative properties of the food to the consumer serves as the criterion of naturalness, freshness, maturity, level of technological discipline in production. Formation of color in the product is determined by the phases of all components technologies, growing conditions and initial processing of raw materials, manufacturing processes and parameters shelf life of products.