Перегляд за Автор "Бобрівник, Леонід Дем'янович"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Балістична дезінтеграція дріжджів(1999) Малінова, Наталія Яковлівна; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Мірошников, Олег Миколайович; Майко, І. І.Наведенні експериментальні дані по балістичній дезінтеграції дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Цей метод запропонований як перша стадія вилучення цільового клітинного компоненту – дріжджової β-фруктофуранозидази. Documented experimental data on ballistic disintegration of the yeast Saccharomyces cerevisiae. This method is proposed as the first stage of removal of the target cell component - the yeast β-fruktofuranozydazy.Документ Виділення препарату β-фруктофуранозидази з біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae(1999) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Мірошников, Олег Миколайович; Майко, І. І.; Малінова, Наталія ЯковлівнаРозроблено більш вдосконалена технологія виділення препарату β-фруктофуранозиданзи з біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae.Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів(1998) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Климович, В. М.; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Ляховчук, О. В.Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.Документ Дослідження впливу деяких неорганічних і органічних з гідрофобними группами сполук на вміст цукрози в мелясі(1999) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Климович, В. М.Досліджений вплив деяких солей та органічних сполук з гідрофобними групами на коефіцієнт насичення цукрози в реальних мелясах.Документ Конформація макромолекул пектину у водних розчинах(2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Клімович, В. М.; Бобрівник, Леонід Дем'яновичНаведено результати спектроскопічних досліджень пектинових речо-вин у діапазоні коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11 з використанням лазерного Raman-спектрометра, обладнаного лазером Ar+(LGN-503), при потужності 1,3 Вт на хвилях завдовжки 488.0 і 514.5 нм, який має систему підрахунку фотонів, основний канал, управління якого здійснюється за допомогою ІВМ персонального комп’ютера 3DX 386. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,25 у водних розчинах пектину мають місце складні внутрішньомолекулярні перетворення, спостерігаються значна зміна інтенсивності, положення максимумів і форм смуг валентних коливань ν (OН) і карбоксильних груп, інтенсивності коливань ν (СН), ν (СН2), ν (СН3) груп, що свідчить про зміни симетрії силового поля. Всі ці зміни можна пояснити як зміни конформації макромолекул пектину. Spectroscopic investigation of the pectin substances in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described by using laser Raman-spectrometer equipped laser Ar+(LGN-503) with power 1,3W on waves 488.0 and 514.5 nm, guided by means of IBM personal computer 3DX 386. Our investigation allowed conclusion at zone pH 9,25 into aqueous solution of the pectin substances complete intermolecular chemical conversion have place. The large changes intensity, location of maximums and forms stripes of valence vibrations ν (OН) and carboxyl groups, intensity of vibration ν (СН), ν (СН2), ν(СН3) there are observed that evidence about the symmetry of the field of force changes. All this changes can be interpretation as conformation macromolecule of pectin.Документ Оптимізація екстракції вуглеводів віджиму топінамбура(2000) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Романовська, Тетяна Іванівна; Мірошников, Олег Миколайович; Малінова, Наталія Яковлівна; Романовський, Іван Якимович; Левчук, Наталія ІванівнаВивчався вплив гідромодуля, температури, рН та тривалості процесу на масову концентрацію вуглеводів в екстракті топінамбура. Встановлено оптимальні параметри водної екстракції: гідромодуль 10, тривалість 15 хв. при 420 С та інтенсивному перемішуванні. Виявлено, що зміна активної кислотності суттєво не впливає на вміст цукрів в екстракті.Документ Просторова й електронна будова цукрози: дослідження методами комп’ютерної хімії(2000) Гречка, Вадим Васильович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Гулий, Іван Степанович; Дегтярьов, Леонід Сергійович; Мірошников, Олег МиколайовичНа основі результатів розрахунків будови цукрози методами молекулярної механіки і квантової хімії в наближенні РМ3 встановлено зони стабільності 70 її комформерів. Обговорюються можливий коливальний стан молекули, зв’язок з кристалічною структурою, канал впливу на структуру процесу гідратації.Документ Просторова та електронна будова цукрози у вакуумі: дослідження методами молекулярної механіки і квантової хімії(1999) Гречка, Вадим Васильович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Гулий, Іван Степанович; Дегтярьов, Леонід Сергійович; Мірошников, Олег МиколайовичМетодом молекулярної механіки дослідженні профілі потенціальних енергій можливих конформацій цукрози у вакуумі. Отриманні результати підтверджуються даними квантово-хімічних розрахунків.Документ Спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів (Патент на винахід № 21978)(1998) Танащук, Людмила Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Івчук, Надія Павлівна; Карпович, Микола Сергійович; Костюк, Ігор ВікторовичЗапропоновано спосіб отримання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням в якості вихідної сировини жовтого цукру ІІ продукту. Розчинення цукру здійснюється в електроактивованій воді до рН 2,0-2,5 з подальшим нагріванням суміші до температури 70-85оС та термостатуванням 5-60 хв в залежності від заданого ступеню гідролізу. Proposed method for glucose-fructose syrup, using as feedstock brown sugar II product. Dissolution of sugar produced in the electro water to pH 2.0-2.5, then heats the mixture to a temperature of 70 85 ° C and incubated it for 5-60 minutes. depending on the degree of hydrolysis.Документ Утворення та руйнування кальцій-карбонатно-сахарозних комплексів у процесі карбонізації вапняно-сахарозних розчинів(2008) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій ЮрійовичВ роботі досліджуються механізми утворення та руйнування кальцій-карбонатно-сахарозних комплексів у процесі карбонізації вапняно-сахарозних розчинів.