Перегляд за Автор "Бойко, Ганна Анатоліївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 38
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання опор для формування англомовної компетентності у професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій(2022) Бойко, Ганна АнатоліївнаУ статті проаналізовано сучасні підходи до використання опор з метою формування іншомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців: опори на друкований текст, аудіо- і відеоматеріали, ключові слова, комунікативну ситуацію. Визначено найбільш оптимальні підходи до використання опор для формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій. The article deals with modern approaches to the usage of teaching supports for building pre-service specialists’ speech production competence: such teaching supports as texts, audio and video materials, keywords, communicative situations. The most optimal approaches to the usage of teaching supports for building pre-service food technologists’ speech production competence have been determined.Документ Ділова гра у формуванні професійно орієнтованої англомовної компетентності в монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій(2022) Бойко, Ганна АнатоліївнаУ статті представлено завдання для ділових ігор, розроблені з метою формування професійно орієнтованої монологічної компетентності в монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій. The paper presents the English activities for business games for building pre-service food technologist’s speech production competence.Документ Експериментальна перевірка методики формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні(2020) Бойко, Ганна АнатоліївнаУ статті наведено результати методичного експерименту, організованого з метою перевірки ефективності методики формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій у процесі самостійної роботи. Визначено гіпотезу, об’єкт, суб’єкт та завдання експерименту, експериментальний матеріал, варійовану та неварійовані величини, фази експерименту (організація,реалізація, констатація отриманих даних) та характер експерименту (основний, природний, відкритий, вертикально-горизонтальний). Відповідно до гіпотези експерименту, формування формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному у майбутніх фахівців з харчових технологій буде ефективнішим за умов використання в якості засобу навчання спеціально відібраного автентичного відеоматеріалу, реалізації навчання на основі розробленої підсистеми професійно спрямованих вправ, вибору оптимальнішого варіанту організації навчання на підготовчому етапі. Проаналізовано результати передекспериментального і післяекспериментального зрізів шляхом визначення коефіцієнта навченості, визначеного В. П. Безпальком. Інтерпретовано результати експериментального навчання за допомогою кутового перетворення Фішера. Цифрові показники передекспериментального зрізу показали, що студенти в обох експериментальних групах мали приблизно однаковий низький рівень сформованості англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні. Показники післяекспериментального зрізу демонструють зростання у студентів експериментальних груп рівня сформованості англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні. Відповідно отриманих даних один з запропонованих варіантів методики виявився більш ефективним. The article presents the results of experiment organized to test the effectiveness of the methodology for building pre-service food technologist’s speech production competence in the process of self-directed work. The present research is based on the using of the following methods: studying and analyzing scientific publication on methodological experiment, observing the process of training, conducting methodological experiment, interpreting the results of experiment with the help of the methods of mathematical statistic. The hypothesis, the object, the subject, the task of the experiment, experimental materials, the varied and non-varied values, the experimental phases (organization, realization and dates constatation), the experiment nature (base, natural, opened, vertical-horizontal) are outlined. According to the hypothesis of the experiment the building pre-service food technologist’s speech production competence will be more effective provided by the using of special selected authentical professional oriented video texts, realization of the studying on the base of the professional oriented exercises subsystem, selection of the more optimal variant of studying organization on the stage of preparation. The data of pre-experimental and post- experimental sections are analyzed using the coefficient of the training proposed by V. P. Bespalko. The results of the experimental training using the criterion the Fisher transformation are interpreted. The data of the pre-experimental test declared that students in both experimental groups had the identical low level of speech production competence. The data of the pre-experimental test declared the growth of speech production competence. According to the experiment data one of the methodology variants has been proven to have a higher effect. The experimental testing proves the effectiveness of the methodology for building pre-service food technologist’s speech production competence of future pre-service food technologists as well as the effectiveness of the developed subsystem of exercises.Документ Етапи формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні(2021) Бойко, Ганна АнатоліївнаДокумент Значення професійно орієнтованого читання у змісті навчання майбутніх інженерів-технологів(2019) Бойко, Ганна Анатоліївна; Яненко, Лариса ПетрівнаУ статті розкривається значення професійно орієнтованого читання у змісті навчання майбутніх інженерів-технологів, а також розглядаються особливості різних видів читання.Документ Комплекси вправ і завдань для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні(2020) Бойко, Ганна АнатоліївнаУ цій публікації представлено комплекси вправ і завдань з тем “DairyProduction” та “MeatProcessing”, розроблених автором для формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні студентів, що навчаються за спеціальністю 181Харчові технології в процесі самостійної роботи. Сформульовано практичні, професійно орієнтовані, освітні,розвивальні та виховні цілі. Визначено етапи формуванняангломовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчовихтехнологій – підготовчий і основний. Основний етап всвою чергу складається з рецептивно репродуктивного, рецептивно продуктивного та продуктивного підетапів. This paper presents the series of English activities “Dairy Production” and “Meat Processing” for building preservice food technologist’s speech production competence in the process of selfdirected studying. These exercises are created on the base of special selected authentical professional oriented video texts. The practical, professional, educative, development and educational objects are defined. The stages of building preservice food technologist’s speech competence are determined in this paper: the stage of preparation and the main stage. The main stage consists of receptivereproductive, receptiveproductive and productive substages.Документ Критерії оцінювання англомовного професійно орієнтованого монологічного мовлення майбутніх фахівців з харчових технологій(2018) Бойко, Ганна АнатоліївнаДля майбутніх фахівців з харчових технологій достатність і коректність вживання фахової лексики є вкрай важливою. Слід зазначити, що до фахової лексики відносяться як лексичні одиниці, які стосуються харчового виробництва в цілому, так і вузькогалузеві терміни, тобто фахова лексика, пов'язана з певною галуззю виробництва, а також терміни, запозичені з суміжних галузей (хімія, біотехнологія тощо). For future experts in food technology, the sufficiency and correctness of the use of vocational vocabulary is extremely important. It should be noted that vocational vocabulary includes both lexical units relating to food production as a whole and narrow-sector terms, that is, the vocabulary associated with a particular branch of production, as well as the terms borrowed from related industries (chemistry, biotechnology, etc.).Документ Лінгвістичні особливості професійно орієнтованого монологічного мовлення майбутніх фахівців з харчових технологій(2018) Бойко, Ганна АнатоліївнаДокумент Методичні передумови використання навчального середовища Moodle для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в монологічному мовленні у процесі самостійної роботи(2018) Бойко, Ганна АнатоліївнаСтаття грунтується на результатах аналізу науково-методичної літератури, присвяченої проблемам використання електронних засобів навчання з метою формування іншомовної комунікативної компетентності у майбутніх фахівців з харчових технологій. Проаналізовано існуючі наукові підходи до принципів розробки електронних засобів навчання та їхніх функцій. Відповідно до цілей навчання конкретизовано функції навчального середовища Moodle та принципи організації формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у навчальному середовищі Moodle у процесі самостійної роботи.The purpose of the study is to determine methodology preconditions of Moodle using for English language professional oriented monologue competence formation for future food technological engineers; to identify methodology principles and requirements for tasks and exercises development for English language professional oriented monologue competence formation for future food technological engineers with using of Moodle. Methods. Reviewing the studies on electronic learning means problems in foreign language competence formation with the view to analyzing existing scientific concepts of methodology principles, requirements and functions of Moodle using for English language professional oriented monologue competence formation determination.Документ Методичні передумови формування німецькомовної професійно орієнтованої читацької компетентності у майбутніх інженерів-технологів(2016) Бойко, Ганна АнатоліївнаВ статті розглядається проблема формування у майбутніх інженерів-технологів німецькомовної компетентності професійно-орієнтованого читання спеціальної літератури різних жанрі у відповідності до вимог Освітньо-кваліфікаційної програми і програми підготовки бакалаврів . В статті також визначено поняття науково-технічної літератури та її основних жанрів власне наукового, технічно-промислового та науково-ділового підстилів, розглянуто їх лексичні та граматичні особливості, проаналізовано основні способи творення німецької термінологічної лексики, зокрема суфіксація і утворення складних слів. The article deals with the problem the special literature of different genre professionally oriented reading competence forming for the future engineers-technologists in accordance with requirements educationally qualification programs and programs of preparation of bachelors. In the article also certainly concept of scientific and technical literature and it basic genres: scientific, technically industrial and scientifically business sub styles.Документ Методичні рекомендації щодо формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в монологічному мовленні у процесі самостійної роботи(2024) Бойко, Ганна АнатоліївнаУ публікації викладено методичні рекомендації, розроблені для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в монологічному мовленні у процесі самостійної роботи з використанням навчального середовища Moodle. Визначено етапи формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій – підготовчий і основний. Основний етап в свою чергу складається з рецептивно-репродуктивного, рецептивно-продуктивного та продуктивного підетапівДокумент Мова і культура в їх взаємодії(2014) Бойко, Ганна АнатоліївнаДокумент Мовленнєві вміння для формування англомовної компетентності у професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій(2022) Бойко, Ганна АнатоліївнаПублікацію присвячено виокремленню мовленнєвих вмінь, потрібних для формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій.Документ Документ Навчально-стратегічна компетентність як компонент змісту формування у майбутніх фахівців з харчових технологій компетентності у англомовному монологічному мовленні(2017) Бойко, Ганна АнатоліївнаНавчально-стратегічна компетентність як компонент змісту формування у майбутніх фахівців з харчових технологій компетентності у англомовному монологічному мовленні. Strategy competence as a component of learning content of professional oriented monologue competence formation for future food technological engineers.Документ Особливості перекладу власних імен персонажів серії романів Дж.к. Роулінг про Гаррі Поттера(2014) Бойко, Ганна АнатоліївнаСтаття присвячена порівняльному аналізу перекладу власних імен персонажів серії романів Дж. Роулінг про Гаррі Поттера на українську і російську мови. В статті аналізується передача як природних імен та імен, запозичених з античної культури та міфології, так і смислових або промовистих імен за допомогою транскрипції, транслітерації, приблизного або описового перекладу. The article deals with comparative analysis of the proper names characters translation peculiarities in the J. K. Rowling novels about Harry Potter in Ukrainian and Russian translation. The natural names transmission and the ancient culture mythology names, as well as semantic and expressive names by using transcription transliteration, approximate or descriptive translation have been analysed.Документ Особливості перекладу українських і німецьких політичних реалій(2015) Бойко, Ганна АнатоліївнаСтаття присвячена розгляду українських і німецьких політичних реалій та способам їхнього перекладу: транскрипції, транслітерації, калькам, в тому числі з додатковим поясненням, приблизному/описовому перекладу. The article deals with Ukrainian and German politician realies/ the unit of specific national lexicon and their ways of translation: transcription, transliteration, word-for-word translation with additional explication, transcription by descriptive explaining.Документ Особливості формування англомовної компетентності в професійно орієнтованому читанні у студентів інженерних спеціальностей(2024) Бойко, Ганна АнатоліївнаThe article deals with the problem of reading competence for specific purposes development for pre-service engineers. The subject reading competence for specific purposes has been determined. The main issues of reading competence development, socio-cultural skills development, linguistic and education strategic skills development have been outlined