Перегляд за Автор "Бойко, Петро Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Важливі об’єкти права інтелектуальної власності(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро МиколайовичПитання інтелектуальної власності завжди являється актуальним серед виробників будь-якої продукції. Тому як зареєструвати свою торгову марку і що потрібно врахувати при виході бренда на європейський ринок мають знати всі виробники. Особливість продуктів з географічним зазначенням, як виділеної групи продуктів, якість яких визначається місцем їх походження, полягає в унікальному поєднанні місцевих природних ресурсів (клімату, ґрунту, місцевих видів тварин і рослин, традиційного обладнання) і культурних цінностей даної території (традицій, умінь і навичок, які часто передавалися з покоління в покоління). Завдяки цьому поєднанню формується особливий взаємозв’язок між цією територією, виробленими там продуктами і зацікавленими особами з числа місцевих жителів.Документ Вплив грунтово-кліматичних умов вирощування винограду на якість столових червоних вин(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаРобота присвячена дослідженню впливу теруару Закарпатської, Одеської і Херсонської областей на червоні сорти винограду Каберне-Совіньйон та Мерло,удосконалення технології червоних сортових витриманих виноматеріалів підвищеної якості. Досліджували фізико-хімічні і органолептичні показники отриманих червоних сухихвиноматеріали. Технологічні властивості та якісні характеристики винограду того чи іншого сорту в свою чергу знаходяться в прямій залежності від екологічного та агротехнічного факторів. Один і той же сорт за різних ґрунтово-кліматичних умов може давати вина, що розрізняються за типом і якістю.Походження і якість вина контролюються на всіх етапах виробництва сировини,готової продукції і визначаються контрольованими факторами: природними факторами (клімат, рельєф, ґрунт, сорт (сорти) винограду); факторами антропогенного впливу (система агротехніки, технології переробки винограду та ін.)Червоні вина мають більш високу біологічну активність, у них в більшій кількості містяться вітаміни, ферменти, мінеральні та інші речовини, корисні для організму. Було також встановлено антистресову дію виноградних вин. На основі проведених теоретичних та практичних досліджень з визначення впливу умов культивування винограду Закарпатської, Одеської і Херсонської областей, на якість червоних сортових виноматеріалів із винограду сорту Каберне – Совіньйон, та Мерло. Встановлено, що на формування їх основних показників якості впливає сума активних температур місцевості, склад мікроелементів ґрунту, температурні режими визрівання та збирання винограду. Встановлені особливості клімату, ґрунту та рельєфу теруарів Закарпатської, Одеської і Херсонської областей, культивування винограду та формування органолептичних характеристик червоних столових сухих вин, виготовлених із винограду сорту Каберне Совіньйон та Мерло. Обґрунтовано виробництво червоних витриманих вин в залежності від фізико-хімічних показників якості виноматеріалів, вироблених з винограду, що був культивований у вказаних областях. The work is devoted to the study of the influence of the terroir of Zakarpattia, Odessa and Kherson regions on red grapes of Cabernet Sauvignon and Merlot, improvement of technology of red varietal aged wine materials of high quality. The physicochemical and organoleptic parameters of the obtained red dry wine materials were investigated. Technological properties and qualitative characteristics of Cabernet Sauvignon and Merlot grape are highly correlated to ecological and agronomical factors. In different soil and climate conditions, the same sort can produce wines distinguished by type and quality. The origin and quality of wine are brought under the control for a special reason in all the stages of production of raw materials and finished productions, and are defined by controlled factors: natural factors (climate, landscape, soil, wine sort (sorts), factors of human impact (agricultural technology system, wine processing and so on).On the basis of theoretical and practical research to determine the impact of grape growing conditions in the Transcarpathian, Odessa and Kherson regions on the quality of red varietal wine materials from Cabernet Sauvignon and Merlot grapes. It is established that the formation of their main quality indicators is influenced by the sum of active local temperatures, the composition of soil trace elements, temperature regimes of ripening and harvesting of grapes. The peculiarities of climate, soil and relief of terroirs of Zakarpattia, Odessa and Kherson regions, grape cultivation and formation of organoleptic characteristics of red table dry wines made from Cabernet Sauvignon and Merlot grapes are established. Red wines have a higher biological activity, they contain more vitamins, enzymes, minerals and other substances useful for the body. The anti-stress effect of grape wines was also established.Документ Вплив мультиензимного комплексу ферментних препаратів на біоконверсію біополімерів в спиртовому виробництві(2012) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Бойко, Петро Миколайович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаДосліджено вплив комплексних ферментних препаратів (ФП) на ступінь біоконверсію біополімерів зернової сировини. Наведені хіміко-технологічні показники зрілих бражок, отриманих із використанням комплексів ФП селективної дії і стабілізатора активності ферментів іонів Са++. Із використанням різних ферментів при рН 3,6 – 4,5 в бражних дистилятах зменшується вміст естерів на 15 %, вищих спиртів і органічних кислот на 6 і 43 % відповідно.Документ Географічне зазначення як фактор забезпечення конкурентоспроможності українських вин(2022) Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичУ статті досліджено важливість використання географічного зазначення в харчовій промисловості України, а саме — у виноробстві. В Україні створена певна нормативно-правовах база правової охорони інтелектуальної власності, однак розвиток ринкової економіки вимагає подальшого вдосконалення національного законодавства для розв’язання проблем, що виникають під час використання об’єктів інтелектуальної власності як з юридичного, так і з економічного боку. Система географічних зазначень — це принцип, який дає змогу захищати якість продукту з одночасним просуванням цього продукту на внутрішньому і зовнішньому ринках. Розглянуто можливість використання у вітчизняному виноробстві механізму захищених географічних зазначень, що існує в країнах, які вважають його дієвим для захисту національних продуктів і виробників. З огляду на сучасні вимоги до послуг в еногастрономічному туризмі, розглянуто механізм географічних зазначень як потенціал інноваційного розвитку виноробства в регіонах України. The article examines the importance of the use of geographical indications in the food industry of Ukraine, namely in winemaking. In Ukraine, a certain legal framework for the legal protection of intellectual property has been created, but the development of a market economy requires further improvement of national legislation to solve problems arising during the use of intellectual property objects from both the legal and economic side. The system of geographical indications is a principle that makes it possible to protect the quality of a product while simultaneously promoting this product in domestic and foreign markets. The possibility of using the mechanism of protected geographical indications in the domestic wine industry, which exists in countries that consider it effective for the protection of national products and producers, is considered. Given the modern requirements for services in food and wine tourism, the mechanism of geographical indications is considered as a potential for innovative development of winemaking in the regions of Ukraine.Документ Енергозберігаюча ректифікаційна установка для виробництва спирту етилового-сирцю (Патент на корисну модель № 38139)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Бойко, Петро МиколайовичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до брагоректифікаційних установок для виробництва спирту з спиртових бражок. Технічний результат корисної моделі-створення умов, за яких зменшується температура кипіння рідини в окремих елементах установки за рахунок створення в них тиску нижче за атмосферний та рекуперативного використання теплоти водно-спиртової пари бражної колони та барди.Документ Енергозберігаюча ректифікаційна установка для виробництва спирту етилового-сирцю (Патент на корисну модель № 38299)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Бойко, Петро МиколайовичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до брагоректифікаційних установок для виробництва спирту з спиртових бражок. Технічний результат корисної моделі – створення умов, за яких зменшується температура кипіння рідини в окремих елементах установки за рахунок створення в них тиску нижче за атмосферний та рекуперативного використання теплоти водно-спиртової пари бражної колони та барди.Документ Енергозберігаюча ректифікаційна установка для виробництва спирту етилового-сирцю (Патент на корисну модель № 38300)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Бойко, Петро МиколайовичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до брагоректифікаційних установок для виробництва спирту з спиртових бражок. Технічний результат корисної моделі – створення умов, за яких зменшується температура кипіння рідини в окремих елементах установки за рахунок створення в них тиску нижче за атмосферний та рекуперативного використання теплоти водно-спиртової пари бражної колони та барди.Документ Енергозберігаюча ректифікаційна установка для виробництва спирту етилового-сирцю (Патент на корисну модель № 38301)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Бойко, Петро МиколайовичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до брагоректифікаційних установок для виробництва спирту з спиртових бражок. Технічний результат корисної моделі – створення умов, за яких зменшується температура кипіння рідини в окремих елементах установки за рахунок створення в них тиску нижче за атмосферний та рекуперативного використання теплоти водно-спиртової пари бражної колони та барди.Документ Осмофільний штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae до-11 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Патент на корисну модель № 72045)(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Бойко, Петро Миколайович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаКорисна модель відноситься до спиртової промисловості і представляє собою новий штам дріжджів з високими осмофільними та термотолерантними властивостями для синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини. An useful model behaves to a spirit industry and is a new stamm of yeasts with high osmophilic and thermotolerant properties for the synthesis of ethyl spirit from starch-containing raw material.Документ Особливості виховної роботи студентів старших курсів(2013) Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро МиколайовичУ виховній роботі викладачів випускових кафедр ВНЗ мають місце зустрічі з визначними діячами науки, освіти, культури, в яких зосереджені найкращі якості громадян України, акцентувати увагу студентів на положеннях літописів, міфів, сказань, дум, фольклорних та мистецьких джерел тощо. In the educational work of teachers graduating department universities there are meetings with prominent figures of science, education and culture, which concentrated the best qualities of the citizens of Ukraine, students focus on the provisions of chronicles, myths, legends, doom, folk and art sources and more.Документ Особливості сучасної технології біоетанолу(2022) Бойко, Петро Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Куц, Анатолій МихайловичДокумент Ректифікаційна установка для виробництва спирту-сирцю (Патент на винахід № 72681)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Бойко, Петро Миколайович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для забезпечення умов ефективного концентрування домішок та збільшення виходу основного продукту. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for providing of terms of effective concentration of admixtures and increase of exit of basic product.Документ Сучасний стан та перспективи розвитку світового виробництва етилового спирту(2012) Бойко, Петро МиколайовичВ роботі розглянута історія організації виробництва та споживання біоетанолу – відновлюваного палива, що виробляється з вуглеводвмісної сировини. Наведена інформація щодо технологічних особливостей виробництва біоетанолу в США та Бразилії. Розглянуто перспективи розвитку світового виробництва біоетанолу та напрямки досліджень фахівців НУХТ в цій галузі.Документ Технологічні та економічні аспекти виробництва спирту етилового різного цільового призначення(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Бойко, Петро Миколайович; Бондар, Микола ВасильовичВ статті проаналізовано причини, що призвели до майже катастрофічної ситуації, що склалася в спиртовій галузі країни. Наявна структура споживання етилового спирту на внутрішньому ринку, коли левова частка спирту використовується для виробництва алкогольних напоїв, разом з фактичною монополізацією цінової політики призвели до того, що спиртові заводи можуть виробляти значно більші обсяги спирту, ніж потребує ринок, а експорт унеможливлює висока вартість спирту. При розгляді ефективності впровадження нових технологічних та технічних рішень практично ніколи не зверталася увага на їх вплив на вартість готової продукції. Так, вітчизняні спиртові заводи здатні виробляти ректифікований спирт високої якості, але потреба в ньому як всередині країни, так і в світі обмежена. Основні обсяги реалізації спирту на світових ринках формуються за рахунок біоетанолу та технічного спирту (спирту для технічних потреб). При цьому ціни на них формуються з урахуванням конкуренції з продукцією аналогічного призначення, що пропонується виробниками інших галузей економіки. Виробники всіх видів етилового спирту практично не впливають на вартість сировини та енергоносіїв, отже вартість технічної переробки сировини в готову продукцію визначає її ціну на ринку та конкурентоспроможність. Тому розвиток спиртової галузі можливий лише при зміні основних напрямків його використання з виробництва напоїв на технічні та транспортні потреби і врахуванні економічних результатів впровадження технологічних та технічних рішень.Документ Інтерактивні методи навчання в навчальних процесах вищої школи(2015) Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаНайважливішими завданнями реформування освіти в Україні є підготовка освіченої, творчої особистості та формування її фізичного й морального здоров'я. Вирішення цієї проблеми передбачає психолого-педагогічне обґрунтування змісту і методів навчально-виховного процесу. Нині провідні вищі навчальні заклади широко впроваджують сучасні педагогічні технології, популярними серед яких є комп'ютерне та дистанційне навчання, навчання із залученням інтерактивних методик, навчання за технологією тренінгу тощо. The major tasks of educational reform in Ukraine is preparing educated, creative individuals and formation of physical and mental health. The solution provides psycho-pedagogical study content and methods of educational process. Currently leading higher education institutions to introduce modern educational technology, which is popular among computer and distance learning, teaching involving interactive techniques, training on technology training etc.