Перегляд за Автор "Білько, Марина Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 71
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми управління виноградно-виноробним комплексом(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Осіпова, Лариса Анатоліївна; Піддубний, Володимир Антонович; Руднєва, Марина Григорівна; Смирнов, І. Г.; Сологуб, Юрій Іванович; Ткаченко, О. Б.; Шиян, Петро ЛеонідовичПроаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку виноградно-виноробному комплексу світу та України, інноваційні технології у виробництві, управлінні та просуванні виноробної продукції в умовах глобалізаційних процесів. Викладені наукові підходи до формування дестинацій винного туризму. The present state and prospects of the grape-and-winemaking complex development of the world and Ukraine, innovative technologies in the production, management and promotion of winemaking products in the conditions of globalization processes are analyzed. The scientific approaches to the formation of wine tourism destinations are presented.Документ Антиоксидантний ефект танінів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів(2015) Ромашко, Ольга; Білько, Марина ВолодимирівнаТаніни широко застосовують у виноробстві для стабілізації вин, покращення їх структури, разом з тим вони проявляють антиоксидантну дію по відношенню до фенольних та ароматичних речовин. Метою роботи було дослідження впливу танінів різного походження на активність оксидаз винограду червоних сортів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів. Tannins are widely used in winemaking to stabilize wines, improve their structure, however, they exhibit antioxidant activity against phenolic and aromatic substances. The aim of this work was to study the effects of tannins of different origin on the activity of the oxidases of the red grapes in the production of rosé varietal dry wine.Документ Використання сонячної енергії в бродильній промисловості(2007) Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Білько, Марина Володимирівна; Кириленко, Роман ГригоровичЗастосування сонячних батарей в бродильній промисловості виправдано не стільки кількістю виробленої ними електроенергії, скільки появою нових можливостей, покращанням якості процесів, які вже використовуються. Ефект від застосування сонячних батарей підвищується, якщо будуть використані економічніші споживачі енергії, спеціально розроблені для роботи з фотомодулями (лампи освітлення, холодильники, насоси, комп'ютери, телевізори). Крім того, термін роботи сонячних елементів практично необмежений і може складати десятки років.Документ Використання ферментних препаратів(2006) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія ГригорівнаПроведено дослідження впливу ферментних препаратів на аромат і дегустаційний бал столових виноматеріалів Аліготе, Шардоне, Ркацителі, Фетяска і Каберне-Совіньйон.Документ Винний туризм(2012) Іванов, Сергій Віталійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Басюк, Дарія Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Сологуб, Юрій ІвановичОдним з перспективних напрямків розвитку ринку туристичних послуг є винний туризм - спеціалізований вид туризму, пов'язаний з ознайомленням з історією, технологією та культурою споживання алкогольних напоїв у певному регіоні та дегустацією алкогольних напоїв безпосередньо у виробника, а також відвідування спеціальних закладів та заходів, як дегустаційні зали, вині підвали, винні виставки, конкурси, фестивалі, тощо. One of the promising directions of tourism market is wine tourism - a specialized type of tourism associated with exploring the history, culture, technology and consumption of alcoholic beverages in a particular region and tasting alcoholic drinks directly from the manufacturer, as well as visiting schools and special events as tasting rooms, wine cellars, wine exhibitions, competitions, festivals, and more.Документ Виробництво сухих яблучних матеріалів з підвищеним вмістом спирту із застосуванням АСД(2018) Чижова, Олександра Олександрівна; Білько, Марина ВолодимирівнаМетою роботи є дослідження виробництва сухих яблучних виноматеріалів з підвищеним вмістом спирту із застосуванням АСД. The purpose of the work is to study the production of dry apple wine materials with high alcohol content using ASD.Документ Вискоякісне чисте вино(2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Білько, Марина Володимирівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичВиготовлене із високоякісного винограду сухе вино містить понад 400 корисних для організму людини речовин, в тому числі практично всі необхідні для нормальної життєдіяльності біологічно активні речовини, мікроелементи, ферменти.Документ Вплив антиоксидантів на ОВ-перетворення гідроскикоричних кислот та їх роль у формуванні забарвлення рожевих виноматеріалів(2012) Скорченко, Марія Вікторівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина ВолодимирівнаВ процесі виготовлення рожевих столових вин фенольні речовини винограду піддаються значним перетворенням під дією оксидаз. З групи фенольних сполук фенолкислоти можуть слугувати критерієм окисненості, завдяки зміні кольору залежно від їх хімічного стану. During production rose table wine grape phenolic substances exposed to a significant transformation under oxidase. Of the group of phenolic compounds fenolkysloty can serve as a criterion okysnenosti by changing color. Depending on their chemical state.Документ Вплив летких фенольних речовин на якість червоних столових вин(2007) Журова, Олександра; Білько, Марина ВолодимирівнаДокумент Вплив оклеючих матеріалів на стабільність кольору рожевих столових виноматеріалів(2011) Білько, Марина Володимирівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Ткаченко, О. Б.Представлені результати досліджень впливу різних комбінацій оклеюючих препаратів закордонного виробництва на зміну кольорових характеристик рожевих столових виноматеріалів.Документ Вплив препаратів відновлюваної дії на формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів(2012) Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Скорченко, Марія ВікторівнаДосліджений вплив препаратів відновлюваної дії на формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів.Документ Встановлення оптимального терміну витримки кюве рожевих ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаВ роботі проведено дослідження впливу терміну витримки на якість рожевого купажного кюве, виготовленого із стабільних егалізованих та асамбльованих сортових виноматеріалів Піно Нуар. Прослідковано динаміку барвних та фенольних сполук, зміни окисно-відновного стану та оптичних характеристик на 6-13 місяцях витримки. Встановлено, що оптимальний термін витримки кюве становить 10-11 місяців. The phenolic and anthocyanin concentrations, optical and redox characteristics of cuvee made of Pinot Noir were analyzed to evaluate the effect of aging in contact with yeast on the quality of rose sparkling wine. It was shown that the anthocyanin and phenolic concentrations reached their minimums on the 10 and 11 months of ageing respectively. Moreover, optical characteristics showed better meaning till the 10 month. The value of redox characteristics changed during ageing. Steady grows of Eh0 probably was caused by reduced products of autolysis on the 0-10 months. However, this indicator began to decrease on 11-12 months of ageing whish means that oxidation started. Results showed that aging time should be correlated with a number of characteristics. It was recommended to stop ageing on the 10-11 month.Документ Деякі аспекти технології рожевих столових вин(2012) Білько, Марина ВолодимирівнаВстановлені діапазони варіювання показників, які характеризують колір рожевих столових вин різної ступені окисненості. Досліджені технологічні прийоми, що формують відтінки кольору рожевих вин.Документ Деякі аспекти формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів(2012) Білько, Марина Володимирівна; Тенетка, Аліна ІванівнаДосліджений вплив препаратів відновлюваної дії на формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів. Методом ВЕРХ визначено якісний та кількісний склад фенольних компонентів у виноматеріалах виготовлених з сортів винограду Піно Нуар та Каберне-Совіньон за різними технологічними схемами, в тому числі з додавання антиоксидантів.Документ До питання оцінки окисленності білих столових виноматеріалів(2008) Гержикова, Вікторія Григорівна; Ткаченко, Олена; Погорєлов, Дмитро Юрійович; Білько, Марина ВолодимирівнаВ умовах гострої конкуренції і боротьби за ринки збуту актуальною проблемою виноробної галузі України є виробництво рентабельної конкурентоспроможної продукції високої якості і тривалого терміну гарантійного зберігання. Одним із істотних недоліків вітчизняних виноматеріалів і вин є їх зайва окисленність. Реакції, що приводять до окисленності виноматеріалів і вин можуть протікати як у сфері летючих, так і нелетючих компонентів. In the highly competitive and fight for markets urgent problem of the wine industry in Ukraine is cost-effective production of competitive products of high quality and guarantee long term storage. One of the major drawbacks of domestic wine and wines is their excessive okyslennist. The reactions that lead to okyslennosti wine and wine can occur both in volatile and nonvolatile componentsДокумент До Європейських стандартів(2006) Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна ЯківнаІнтеграція України до Європейського Союзу (ЄС) в галузі виноградарства та виноробства потребує гармонізації вітчизняної законодавчої бази відповідно до міжнародної практики. Зокрема, при виробництві виноматеріалів, вина та інших продуктів з винограду заборонено надмірне пресування винограду та осаду дріжджів, повторне бродіння виноградних вичавок для виготовлення виноматеріалів, крім тих, з яких можна одержувати виноградний спирт з подальшим використанням його замість ректифікованого для кріплення виноматеріалів та вина. Усі відходи виноробства, які спрямовують на перегонку та ректифікацію, повинні містити від 5 до 10 об. % етилового спирту. Для приготування концентрованого виноградного сусла, виноматеріалів для столових вин, високоякісних, лікерних та вин з перезрілого винограду необхідно використовувати технічний виноград лише сортів, визначених класифікацією ЄС. При цьому для підкислення, кислотозниження і підсолоджування, застосування у виноробстві діоксиду сірки та інших добавок використовувати методику, запропоновану ЄС. Ukraine's integration into the European Union (EU) in the viticulture and winemaking sector requires harmonization of national legislative framework to international practice. For example, in the manufacture of wine, wine and other products from grapes prohibited excessive pressing of grapes and the yeast sediment, re-fermentation of grape marc for the manufacture of wine, other than those, which can be obtained from grape alcohol and then use it instead for fixing rectified wine and wine. All wastes of wine, which is sent to distillation and rectification, contain from 5 to 10 vol. % ethyl alcohol. For the preparation of concentrated grape must, wine tasting, dining room, oversized, liqueur and wine of overripe grapes need to use technical grape varieties only, certain EU classification. To reduce the acidity and the addition of sugar the use of sulfur dioxide in wine-making and other additives to apply the methodology proposed by the EU.Документ Дослідження впливу активного вугілля на якість виноматеріалів для ароматизованих напоїв(2010) Білько, Марина Володимирівна; Добоній, Інна ВасилівнаЕкспериментально обґрунтований вибір активного вугілля марок Декоран та Грануколь ГЕ в технології ароматизованих напоїв. Встановлені оптимальні дози вугілля та час обробки виноматеріалів, що забезпечують зниження концентрації екстрактивних та летких речовин и створення основи для ароматизованих вин.Документ Дослідження впливу дубових бочок різних вікових та механічних характеристик на якість червоних витриманих вин(2018) Ліщук, Анастасія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаМетою роботи є дослідження впливу на якість червоних витриманих вин тривалості їхньої витримки та механічні характеристики дубової тари: товщина та ступінь обжарювання клепки, розмір бочки її вікові характеристики та попереднє використання. Целью работы является исследование влияния на качество красных выдержанных вин продолжительности их выдержки и механические характеристики дубовой тары: толщина и степень обжарки клепки, размер бочки ее возрастные характеристики и предварительное использование. The aim of the work is to investigate the effect on the quality of the red seasoned wines of the duration of their exposure and the mechanical characteristics of the oak container: the thickness and degree of riveting of riveting, the size of the barrel, its age characteristics and the previous use.Документ Дослідження впливу летких фенолів на аромат червоних столових вин(2012) Білько, Марина ВолодимирівнаПредставлені дослідження ароматичного комплексу червоних столових вин. Виявлені класи речовин, які формують аромат червоних столових вин. Встановлено значний вплив групи летких фенолів на аромат червоних столових вин.Документ Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаОдними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink spark