Перегляд за Автор "Ващенко, Анна Романівна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виникнення помутнінь у настоянках на напівфабрикатах плодово-ягідній сировині(2021) Острик, Олександр Миколайович; Ващенко, Анна Романівна; Олійник, Світлана ІванівнаОдним з основних спрямувань підвищення якості лікеро-горілчаних напоїв є використання різних технологічних допоміжних матеріалів з метою коригування надмірної кількості потенційних каламутьутворюючих компонентів та підвищення термінів зберігання прозорості готових напоїв. Розглянуто технологічні допоміжні засоби, які використовуються у виробництві лікеро-горілчаних напоїв для запобігання різних типів помутнінь. Встановлено, що прогнозована стійкість зразка настоянки на основі плодово-ягідних напівфабрикатів збільшується до 12 місяців у разі внесення бурштинової кислоти. Проведені дослідження дають змогу забезпечити умови для виробництва стійких лікеро-горілчаних напоїв із подовженим строком придатності до зберігання.. One of the main directions of improving the quality of alcoholic beverages is the use of various technological auxiliary materials in order to correct the excessive amount of potential turbid components and increase the shelf life of the transparency of the finished beverages. Technological aids used in the production of alcoholic beverages to prevent various types of turbidity are considered. It is established that the predicted stability of the tincture sample based on fruit and berry semi-finished products increases up to 12 months in the case of succinic acid application. The conducted researches allow to provide conditions for production of steady alcoholic beverages with the extended shelf life.Документ Застосування двостадійної біоконверсії післяспиртової барди в біогаз(2020) Чумак, Юлія Вікторівна; Тємєртєй, Галина Георгіївна; Бабич, Оксана Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Ващенко, Анна РоманівнаВпровадження розробленої двостадійної технології біоконверсії післяспиртової барди з підвищеним вмістом сухих речовин в біогаз дозволить підприємствам зменшити кількість стічних вод на підприємстві. Складений матеріальний баланс біоконверсії післяспиртової барди з високим вмістом сухих речовин в розрахунку на кількість барди під час виробництва 1000 дал спирту, дає змогу розрахувати кількість біогазу, який утворюється з органічних речовин та кількість забруднюючих оточуюче середовище речовин до і після біоконверсії для будь-якої кількості післяспиртової барди. The introduction of the developed two-stage technology of bioconversion of post-alcoholic bard with high dry matter content into biogas will allow companies to reduce the amount of wastewater at the enterprise. Compiled material balance of bioconversion of post-alcoholic bard with high dry matter content based on the amount of bard during the production of 1000 dal of alcohol, allows you to calculate the amount of biogas formed from organic matter and the amount of pollutants before and after bioconversion for any amount of post-alcohol bards.Документ Психологія організації відпочинку керівника харчової промисловості(2019) Ващенко, Анна Романівна; Чугаєва, Наталія ЮріївнаВідсутність якісного відпочинку погано позначається не тільки на здоров’ї працівника, але і на стосунках в сім’ї, з близькими та друзями. Тому відпочивати необхідно у будь-якому разі. Відпочинок підвищує вашу працездатність, покращує самопочуття та стосунки з оточуючими. The lack of qualitative recreation badly affects not only on health of the worker, but also in relationships with the family, friends and relatives. Therefore, rest is necessary in any case. Rest increases your ability to work, improves your well-being and relationships with others.