Перегляд за Автор "Гавва, Олександр Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 201
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів(2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаМетою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.Документ SADT моделі машин для пакування продукції в споживчу тару(2014) Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр МиколайовичМашини для пакування харчової продукції в споживчу тару відносять до багатопозиційних технологічних машин послідовної дії. Вони складаються з послідовно з'єднаних функціональних модулів та створюють матеріальні (передача виробів), енергетичні (привод рухомих елементів) та інформаційні (контроль і управління роботою) зв'язки між ними. Порядок розміщення та кількість цих модулів визначається послідовністю виконання технологічної операції пакування та числом переходів (робочих позицій), з яких вона складається.Документ Smart-упаковка для харчових продуктів(2013) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кохан, Олена Олександрівна«Smart-паковання» зазвичай розглядається як допоміжний пакувальний елемент, який забезпечує додаткові рівні корисних функцій в рамках захисту продукції, що передбачає надання додаткової інформації про пакований продукт.Цей новий вид упаковки широко визначається багатьма іншими термінами – «активна», «функціональна», «розумна», «інтелектуальна», «покращена» тощо.«Smart-паковання» можна вважати всеохоплюючим терміном, який використовується для позначення як «активного» та «розумного» паковання, так і функціональних компонентів, призначених для створення «розумного» дизайну упаковки.Документ Автоматичний пристрій для переорієнтування картонних пакетів (Патент на корисну модель № 57607)(2011) Гавва, Олександр Миколайович; Деренівська, Анастасія Василівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Тищенко, Євген ОлександровичАвтоматичний пристрій для переорієнтування картонних пакетів, що включає носії, виконані у вигляді карманів з захватами, який відрізняється тим, що додатково включає конусоподібний копір змінного профілю, по якому рухається ролик, розміщений на підпружинених важелях поворотних захватів, та дві замкнені напрямні, по яких, за допомогою трьох опорних роликів, переміщується по колу карман та шарнірне з'єднання карманів рухомою ланкою з поворотним барабаном. Automatic device for reorienting cardboard package that includes media in the form of pockets of delight, wherein further comprising conical Copier AC profile, which moves video, posted on rotary spring-loaded lever grip and two locked guides, which, with three support rollers, moves in a circle pocket and swivel pockets floating element with swivel drum.Документ Акватроніка в системах подачі рідких харчових продуктів ліній пакування(2021) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Якимчук, Владислав МиколайовичУ статті розглядається можливість використання установки «Акватронік —Фесто» як фізичної моделі, яка відображає реальні процеси подачі рідкого харчового продукту та систем керування енерговитратами. Автори за допомогою фізичної моделі «Акватронік — Фесто» провели експериментальні дослідження та проаналізували величину споживанням енергії на переміщення рідкого харчового продукту в системах подачі як функцію керування енерговитратами. Наведені результати експериментальних досліджень показують залежність зміни величини місцевих опорів як функції енерговитрати системи подачі рідкого харчового продукту. За результатами досліджень доведено, що регулярні заходи з обслуговування систем подачі рідких харчових продуктів у лініях пакування забезпечують безперебійну і безвідмовну роботу насосів та іншого обладнання, а впровадження нових регульованих систем керування — зменшують енерговитрати. Отримані результати доцільно використовувати при створенні нових енергоощадних систем подачі рідких харчових продуктів на лініях пакування. The quality of liquid food packaging is inextricably linked with innovations in the development of technological packaging equipment and the qualification of production staff. One of the innovative directions of development of new packaging systems is the modernization of liquid food supply systems. Designing the latest liquid food supply systems in packaging lines require from designers engineering knowledge to ensure energy efficiency and reliability of their work. The importance of developing and systematizing such knowledge led to the creation of a new branch of science — aquatronics. According to the terminological definition, "aquatronics" is a synergistic combination of structural elements, technologies, energy and information flows for effective management of energy and water resources. The main directions of aquatronics are the study of new methods of control and management of the automatic process of fluid supply, taking into account energy-saving technologies of consumption. The article considers the possibility of using training equipment "Aquatronic — Festo" as a physical model that reflects the real processes of liquid food products supply and energy management systems. Using the physical model "Aquatronic — Festo", the authors conducted experimental studies and analyzed the amount of energy consumption for the movement of liquid food products in the systems as a function of energy management. The presented results of experimental researches show the dependence of the change in the value of local resistances as a function of the energy consumption of the liquid food supply system. Research has shown that regular maintenance of liquid food products supply systems in packaging lines ensures uninterrupted and trouble-free operation of pumps and other equipment, and the introduction of new regulated control systems — reduces energy consumption. It is expedient to use the received results at creation of new energy saving systems of giving of a liquid food product in packing lines.Документ Алгоритм вибору оптимальної структури фасувально-пакувальної машини для в’язкої харчової продукції(2014) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Беспалько, Анатолій ПетровичАктуальною проблемою сьогодення для конструкторів пакувального обладнання є розробка алгоритму вибору структури фасувально-пакувальної машини. У статті представлено результати дослідження пов’язаних з вибором оптимальної структури пакувальної машини з застосовуванням методу функціонально- вартістного аналізу та експертних оцінок. The modern sample of any packing equipment for viscous foodstuff is the difficult technical system consisting of a large number of the functional modules, executing different technological and auxiliary operations, with their combination in time.Документ Аналіз вібраційно-завантажувальних пристроїв машин для пакування дрібно-штучних виробів та шляхи удосконалення їх компоновочних рішень(2014) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Волчко, Анатолій ІвановичАвтоматизація завантажувальних операцій дрібно-штучної продукції під час роботи пакувальних машин є однією із найбільш складних і актуальних задач з автоматизації технологічних процесів пакування. Automate loading operations of small-piece products during the packaging machine is one of the most difficult and important tasks in process automation package.Документ Аналіз компонування і методологія синтезу пакувального обладнання(2013) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаАктуальними проблемами сучасного пакувального машинобудування є: комплексна автоматизація технологічного процесу, упровадження гнучких технологій з можливістю швидкого переналагоджування обладнання на виготовлення високоякісних виробів різних форм і розмірів, забезпечення високої продуктивності за мінімальних енерго- і металовитрат, компонування універсальних пакувальних ліній (all inclusive) від одного виробника. Передумовою розвитку пакувального обладнання є аналіз і синтез існуючих конструкцій машин та ліній, виділення переваг і недоліків окремих функціональних модулів. Одним з напрямків вирішення проблеми створення нового покоління пакувального обладнання є залучення принципу модульного проектування, відповідно до якого будь-яка частина системи синтезується з окремих елементів (модулів). Модульне проектування обладнання узгоджується з еволюційним підходом і надає виробнику обладнання можливість проектувати складні технічні системи з послідовними і паралельними, плоскими і просторовими внутрішньомашинними транспортними системами. Сукупність функціонально зв’язаних між собою модулів утворює модульну структуру машини. Prerequisite for the development of packaging equipment is the analysis and synthesis designs and lines of existing machine, the definition of the strengths and weaknesses of individual functional modules. This article are analyzed the ways to improve the efficiency of packaging equipment and the direction of its development on the basis composition and synthesis of intra-machine communication and packaging lines.Документ Багатокритеріальний структурно-параметричний синтез функціональних модулів потоково-технологічних пакувальних систем(2017) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Деренівська, Анастасія Василівнастатті на підставі аналізу послідовних етапів технологічного процесу розглянуто композицію таких основних рівнів функціональних модулів: модуль як об’єкт експлуатації; модуль як об’єкт виготовлення; модуль як об’єкт удосконалення. При цьому рівень експлуатації виробу є первинним, рівень виготовлення — вторинним, а рівень удосконалення — третинним. Рівні взаємозв’язані між собою за допомогою прямих і зворотних зв’язків, які забезпечують безперервні потоки інформації про умови експлуатації технологічної системи, а також про забезпечення властивостей виробу на рівні вдосконалення і виготовлення. На прикладі ФМ для потоково-техно- логічних систем пакувальних ліній різної складності обґрунтовано потребу в багатокритеріальному підході до їх проектування. Розв’язані задачі формування ФМ з об’єднанням структурного й параметричного синтезів та умов вибору. Запропоновано концепцію, розроблено математичні моделі й алгоритми багатокритеріального структурно-параметричного синтезу модульного блоку керування за заданими характеристиками, а також підхід для врахування всіх функціональних особливостей експлуатації ФМ в процесі його виготовлення і вдосконалення. On the basis of the analysis of successive stages of the technological process, such basic levels of functional modules (FM) are considered: the module as a exploitational object; module as an object of manufacture; module as an object for improvement. At the same time, the level of exploitation of the product is primary, the level of manu- facturing is secondary, and the level of improvement is tertiary. Levels are interconnected by direct and feedback links that provide continuous streaming of information about the operating exploitation of the technological system, as well as providing product properties at levels of impro- vement and manufacturing. The need for a multicriteria approach to its design was substantiated in the article on the example of FM for flow packing systems (FPS) of packa- ging lines of varying complexity. The tasks of the FM for- mation were solved by combining structural and parametric synthesis and the conditions of choice. The concept was proposed, mathematical models and algorithms of multi- criteria structural-parametric synthesis of the modular control unit according to the given characteristics were developed. An approach to take into account all functional features of the operation of FM in the process of its manufacture and improvement was developed.Документ Безпечність харчових продуктів в пакувальних машинах(2020) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Голоперов, Ігор ВікторовичСтаття присвячена розгляду видів псування харчових продуктів, в ній наведена класифікація пакувальних машин за рівнем гігієни та вимоги стандартів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів на кінцевих операціях виробництва, а саме пакування готової продукції.The article is devoted to consideration of the types of spoilage of food products, it lists the classification of packaging machines according to the level of hygiene and the requirements of standards for ensuring the safety of food products in the final operations of production, namely the packaging of finished products.Документ Вакуумні захоплювальні пристрої в пакувальних машинах (деякі особливості застосування)(2016) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаЗахоплювальні пристрої призначені для захоплювання та утримування в певному положенні упаковки під час її переміщення за допомогою різного виду захоплювальних елементів. Сьогодення пакувальної індустрії характеризується розробкою та використанням великої номенклатури упаковок, що мають різну форму, розміри, масу, фізичні та механічні характеристики матеріалів, з яких вони виготовлені. Тому конструкція кожного захоплювального пристрою характеризується видом контакту його робочих органів із відповідними елементами упаковки. Захоплювальні пристрої, що застосовуються в пакувальному обладнанні, можна поділити на певні групи. Кожна група вирізняється способом утримання упаковки: механічним, вакуумним, пневматичним, магнітним та комбінованим. Вимоги до захоплювальних пристроїв умовно можна поділити на дві групи: загальні та спеціальні [2]. До загальних вимог відносять надійність захоплювання та утримання упаковки, неможливість пошкодження її товарного виду чи часткового руйнування. Спеціальні вимоги пов’язані з особливістю технологічного процесу пакування. У разі, якщо упаковка має різні форму та масу, то для її переміщення застосовують універсальні захоплювальні пристрої або захоплювальні пристрої, що мають змінні робочі органи. The article provides an analysis of the effective use of the vacuum gripper. Recommendations on the use of different materials for the manufacture of the gripping elements are formulated. The effect of the center of mass of packaging offset from the geometric center of the gripper is analytically studied. Analytical relationships to ensure reliable and efficient retention package gripper are recommended.Документ Визначення параметрів штифтових робочих органів машини для замішування тіста(2019) Шпак, Максим Сергійович; Гавва, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Литовченко, Ігор Миколайович; Чепелюк, Олександр МиколайовичFor kneading dough semi-finished products made from wheat flour, it is advisable to use pin working members that provide the desired result both at the mixing stage of the components and at the stage of plasticization. But their configuration and operating modes need justification. A new design of a pin kneading member is proposed, which is a shaft with three cylindrical pins welded to it, located on the vertices of a triangle, with one of the pins having a diameter several times larger than the diameters of the other two. To find the relationship between the independent variables (design parameters and the rotation speed of the kneading member) and the objective function – the bread dough viscosity - a full factorial experiment, taking into account nonlinearity and inter-factor interactions, was planned and implemented. The study was performed by simulation method in the FlowVision licensed software complex. The simulation takes into account the properties of the dough as a pseudoplastic fluid whose viscosity and flow index are velocity dependent. The optimization problem – finding the minimum dough viscosity – has been solved analytically. When kneading the dough at the plasticization stage, it is necessary to ensure the creation of circulating vortices. The most favorable areas of their formation are those where the product velocity is the highest and the viscosity, respectively, the lowest. To obtain the lowest values of viscosity in the process of dough kneading by working members of the pin type, the distance between the pins should be 0.02 m and 0.019 m, and their diameters – 0.014 m and 0.005 m. Also, at the stage of dough plasticization, it is advisable to ensure the kneading member rotation in such a way that the flow of dough first came on the pins of smaller diameter, which have low resistance to movement. At the same time, a low viscosity zone occurs in a large area of the product, in which a large diameter pin moves. It undergoes less resistance to movement, thus creating more vortices at relatively lower energy consumption. Для замішування тістових напівфабрикатів із пшеничного борошна доцільно використовувати штифтові робочі органи, які забезпечують необхідний результат як на стадії змішування компонентів, так і на етапі пластифікації. Але їх конфігурація і режими роботи потребують обґрунтування. Запропонована нова конструкція штифтового місильного органа, що являє собою вал із привареними до нього трьома циліндричними стержнями, розташованими по вершинах трикутника, при цьому один зі стержнів має діаметр в кілька разів більший, ніж діаметри інших двох. Для знаходження взаємозв’язку між незалежними змінними (конструкційними параметрами і частотою обертання місильного валу) та цільовою функцією – в’язкістю хлібного тіста – був спланований і реалізований повний факторний експеримент з урахуванням нелінійності та міжфакторних взаємодій. Дослідження виконано методом імітаційного моделювання в ліцензійному програмному комплексі FlowVision. При моделюванні враховано властивості тіста як псевдопластичної рідини, в’язкість та індекс течії якої залежать від швидкості. Задача оптимізації – пошуку мінімальних значень в’язкості тіста – вирішена аналітично. При замішуванні тіста на стадії пластифікації необхідно забезпечити створення циркуляційних вихорів. Найбільш сприятливими зонами їх формування є такі, де швидкість продукту найбільша, а в’язкість, відповідно, мінімальна. Для отримання найменших значень в’язкості в процесі замішування тіста робочими органами штифтового типу відстань між штифтами повинна становити 0,02 м і 0,019 м, а їх діаметри – 0,014 м і 0,005 м. Також на стадії пластифікації тіста доцільно забезпечити обертання місильного органа в такому напрямку, щоб потік тіста набігав спочатку на стержні меншого діаметру, які мають малий опір руху. При цьому в значній області продукту виникає зона пониженої в’язкості, в якій рухається стержень великого діаметра. Він зазнає меншого опору руху, завдяки чому створює більшу кількість вихорів при порівняно менших витратах енергії.Документ Визначення силового навантаження на робочі органи механізму формоутворення картонної пачки із плоскоскладеної заготовки в пакувальних машинах(2014) Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович; Масло, Микола АндрійовичСьогодні на ринку пакувальних матеріалів з'явилась тенденція до створення і використання існуючих екологічно чистих матеріалів. Тому така упаковка, як картонна пачка стає знову актуальною і повертає втрачені позиції. Today the market of packaging there was a tendency to the creation and use of existing environmentally friendly materials. That's why, such packages as Carton boxes becomes relevant again and returns the lost ground.Документ Вплив фізико - механічних властивостей харчових продуктів на параметри робочих органів пакувальних машин(2014) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович; Масло, Микола АндрійовичПід час пакування харчової продукції у споживчу тару взаємодіють три основні компоненти: продукція, споживча упаковка або пакувальний матеріал та фасувально - пакувальна машина. Властивості продукції, пакувального матеріалу та технічні характеристики фасувально - пакувальної машини і технологічні параметри процесу пакування тісно взаємопов'язані. їх компромісне поєднання дає можливість максимально ефективно реалізувати всі переваги споживчої упаковки, забезпечити раціональне співвідношення ціна/якість, що є важливим у конкурентних умовах ринкової економіки. When packaging food products in consumer packaging interact three main components: products, consumer packaging or packaging materials and packaging - packing machine. Properties of products, packaging material and technical characteristics of packaging - packaging machinery and technological parameters of the process packing are closely interrelated. compromise their combination enables most effectively realize the benefits of consumer packaging, to ensure rational price / quality ratio, which is important in a competitive environment a market economy.Документ Вплив інерційних і геометричних параметрів вакумних захоплювальних пристроїв на допустиме зусилля утримання тарно-штучних вантажів(2020) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Якимчук, Владислав МиколайовичУ конструкціях сучасних вакуумних захоплювальних пристроїв спостерігаються революційні зміни. Ці зміни пов ’язані з появою нових конструктивних матеріалів з покращеними фізико-механічними характеристиками і технологій створення складних конструкцій шляхом використання ЗД-принтерів. Потреба створення нових конструкцій вакуумних захоплювальних пристроїв з розширеними функціональними можливостями є наразі дуже актуальною. У статті розглянуто можливість використання вакуумних захоплювальних пристроїв для виконання технологічних операцій в обладнанні для переміщення тарно-штучних вантажів. Розроблено математичну модель для визначення зусилля утримання тарно-штучних вантажів і величини вакууму в таких пристроях з урахуванням додаткових динамічних навантажень і фізико-механічних властивостей пакувальних одиниць, що надає можливість забезпечити надійне їх утримання. Проведено порівняльний аналіз зусиль утримання стандартних і гофроприсмоктувачів. За результатами аналітичних дослідження встановлено, що зміна напрямку вектора сили інерції збільшує зусилля утримання тарно-штучного вантажу в 1,5 раза при однакових показниках кінематичних і динамічних навантаженнях. Використання гофроприсмоктувачів надає додаткові технічні можливості для захоплення тарно-штучних вантажів зі складною конфігурацією твірних поверхонь і є додатковим джерелом коливальних процесів, які суттєво зменшують зусилля утримання упаковок до 40% порівняно зі стандартними присмоктувачами при однакових показниках величини вакууму, кінематичних і динамічних навантаженнях. Визначено, що зміщення осі присмоктувача відносно центру тяжіння тарноштучного вантажу в межах розмірів ядра перерізу контакту призводить до суттєвого збільшення величини вакууму в присмоктувачі на 30%, а зміна кута дії сили інерції — на 40%. Отримані результати можуть бути використані для розробки нових конструкцій вакуумних захоплювальних пристроїв. Revolutionary changes are observed in the designs of modern vacuum capturing devices. These changes are related due to the emergence of new structural materials with improved physical and mechanical properties and technologies for creating complex structures through the usage of 3D printers. The need to create new designs of vacuum capturing devices with advanced functionality is currently very relevant. In the article the authors considered the possibility of using vacuum capturing devices to perform technological operations in the equipment for moving containerized artificial cargo. A mathematical model has been developed to determine the holding force of containerized artificial cargo and the amount of vacuum in such devices, taking into account additional dynamic loads and physical and mechanical properties of packaging units, which made it possible to ensure their reliable retention. A comparative analysis of the retention efforts of standard and corrugated suction cups has been conducted. According to the results of analytical studies, it was established that the change in the direction of the inertial force vector increased the retention forces of the containerized artificial cargo by 1.5 times at the same indicators of kinematic and dynamic loads. The usage of corrugated suction cups provided additional technical capabilities for capturing containerized artificial cargo with a complex configuration of forming surfaces, but was also an additional source of oscillating processes that significantly reduced the retention force of packages up to 40% compared to standard suction cups at the same vacuum values, kinematic and dynamic loads. It was determined that shifting the axis of the suction cup relative to the center of gravity of the containerized artificial cargo within the core size of the contact cross section led to the significant increase in vacuum in the suction cup by 30% and change the angle of inertia by 40%. The obtained results can be used to develop new designs of vacuum capturing devices.Документ Врахування структурно-механічних характеристик пакувальних одиниць при дії на них робочих органів машин групового пакування(2011) Халайджі, Вероніка Валеріївна; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій ВолодимировичВиконано аналіз видів силової дії на пакувальну одиницю з боку робочих органів машин групового пакування. Розроблені математичні моделі переміщення пакувальних одиниць із врахуванням їх структурно-механічних характеристик. The analysis of the types of force at the packaging unit from working of packaging machinery group. Mathematical models moving packing units on account of their structural and mechanical characteristics. The method of determination of rheological parameters of packaging units.Документ Вібраційний живильник (Патент на винахід № 119089)(2019) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Ковтун, Роман Олегович; Токарчук, Сергій Володимирович; Володін, Сергій ОлексійовичВібраційний живильник включає віброзбуджувач, розташований поміж нерухомою основою та робочим органом, що складається із порожнистих пружних віброопор. Додатково встановлено ежектор, з′єднаний з кутовим фітингом для підведення стисненого повітря з можливістю формування вакууму, опорний лоток, на якому зафіксовано систему подачі тиску. Віброопори виготовлені у формі сильфонної порожнистої конструкції із стінками однакової товщини, закріплені до проміжного лотка за допомогою самоцентрувального шарніра з різьбовим кріпленням з вільно зафіксованим верхнім лотком. Додатково встановлено блок керування мікропроцесорною системою з контрольно-вимірювальним приладом з зворотним зв'язком і контрольно-вимірювальним приладом на основі акселерометра. The vibrating feeder includes a vibration exciter located between the fixed base and the working member, consists of hollow elastic vibration support. In addition, an ejector is connected to the corner fitting for supplying compressed air with the possibility of forming a vacuum, a support tray on which the pressure supply system is fixed. vibration legs are made in the form of bellows hollow structures with walls of the same thickness, fixed to the intermediate tray using self-centering hinges with threaded fastening with a freely fixed upper tray. In addition, a control unit of a microprocessor system with a test instrument with feedback and an instrument based on an accelerometer is installed.Документ Вібраційний живильник (Патент на корисну модель № 122444)(2017) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Ковтун, Роман Олегович; Токарчук, Сергій Володимирович; Володін, Сергій ОлексійовичВібраційний живильник включає віброзбуджувач, розташований поміж нерухомою основою та робочим органом, що складається із порожнистих пружних віброопор. Додатково встановлено ежектор, з′єднаний з кутовим фітингом для підведення стисненого повітря з можливістю формування вакууму, опорний лоток, на якому зафіксовано систему подачі тиску. Віброопори виготовлені у формі сильфонної порожнистої конструкції із стінками однакової товщини, закріплені до проміжного лотка за допомогою самоцентрувального шарніра з різьбовим кріпленням з вільно зафіксованим верхнім лотком. Додатково встановлено блок керування мікропроцесорною системою з контрольно-вимірювальним приладом з зворотним зв'язком і контрольно-вимірювальним приладом на основі акселерометра. The vibrating feeder includes a vibration exciter located between the fixed base and the working member, consists of hollow elastic vibration support. In addition, an ejector is connected to the corner fitting for supplying compressed air with the possibility of forming a vacuum, a support tray on which the pressure supply system is fixed. vibration legs are made in the form of bellows hollow structures with walls of the same thickness, fixed to the intermediate tray using self-centering hinges with threaded fastening with a freely fixed upper tray. In addition, a control unit of a microprocessor system with a test instrument with feedback and an instrument based on an accelerometer is installed.Документ Гігієнічні аспекти проектування пакувального обладнання(2010) Беспалько, Анатолій Петрович; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Шевченко, С. М.До пакувального устаткування, що відповідає гігієнічним вимогам, відносять устаткування з неасептичними технологіями упаковки. Таке пакувальне устаткування в процесі своєї роботи не повинне допускати збільшення кількості небажаних мікроорганізмів в продук-ті. У статті описуються алгоритм проектування устаткування з урахуванням гігієнічних вимог; вимоги до устаткування для гігієнічного пакування; конструктивні вимоги до елементів пакувальної техніки. For packaging equipment, which meets hygiene requirements, include equipment with no aseptic packaging technology. Such pa¬ckaging during its work equipment should not be allowed to increase the quantity of unde¬sirable microorganisms in the product. This article describes algorithm design of equip¬ment based hygiene, hardware requirements for hygienic packaging, design requirements for components for packaging technology.Документ Дворукавний пристрій для дозування сипких харчових продуктів (Патент на корисну модель № 120578)(2017) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Ковтун, Роман Олегович; Токарчук, Сергій Володимирович; Деренівська, Анастасія ВасилівнаДворукавний пристрій для дозування сипких харчових продуктів, що включає бункер, електромеханічний привід, контрольно-зважувальну систему, шнек із змінним кроком, рухомі заслінки, який відрізняється тим що додатково встановлено дозувальний шнек, після якого встановлена перехідна місткість із заслінкою яка розділяє продукт на 2 рукава із проміжним зважуванням через додатково встановлений на кожному рукаві контрольно-вимірювальний прилад, що має зворотній зв'язок із блоком керування, а в кінці кожного рукава встановлено дозувальну лійку, електромеханічний привід має зовнішні амортизатори для гасіння вібрації під час роботи лопатевої мішалки і шнека. Proposed device comprises hopper, electromechanical drive, control and weighing system, variable pitch screw, movable flaps, which differs in besides, there additionally installed is metering screw, after which there installed is adapter tank with gate, which divides product into 2 hoses with intermediate weighing through control and measuring device additionally installed on each hose, having feedback to the control unit, and metering funnel is installed at the end of each hose. Electromechanical drive has external shock absorbers for damping vibration during operation of blade mixer and screw.