Перегляд за Автор "Гойко, Ірина Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 137
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз біохімічного складу натуральних збагачувачів з ягід журавлини, призначених для використання у технологіях оздоровчих харчових продуктів(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі обґрунтовано перспективи використання продуктів перероблення ягід журавлини у технологіях продуктів оздоровчого призначення. На основі аналізу літературних джерел розглянуто вміст біологічно активних сполук у свіжих ягодах та їх дію на організм людини. Запропоновано способи отримання пюре та порошку ягід журавлини, досліджено їх фізико-хімічні властивості та біохімічний склад. Проведено порівняння вмісту функціональних інгредієнтів у свіжих ягодах та в отриманих натуральних збагачувачах. Запропоновано спосіб використання порошку з ягід журавлини для виробництва йогурту оздоровчого призначення.Документ Аналіз та тенденції організації харчування військовослужбовців у різних країнах світу(2024) Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталья ОлександрівнаПроведено аналіз продовольчого забезпечення особового складу в арміях різних країн світу та розглянуто принципи їх формування.Документ Багаторівневий змішувач (Деклараційний патент на винахід №65151A)(2004) Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Українець, Анатолій ІвановичВинахід належить до обладнання для перемішування електролітів. Багаторівневий змішувач для електролітів містить корпус з немагнітного матеріалу, джерело постійного магнітного поля, розташоване зовні корпусу, систему феромагнітних елементів, причому феромагнітні елементи жорстко закріплені в корпусі паралельно та перпендикулярно постійному магнітному полю, створюваному джерелом магнітного поля. Винахід забезпечує рівномірність перемішування на макро- та мікрорівні, зменшення енергоємності процесу. The invention relates to equipment for agitation of electrolytes. A multilevel mixer for electrolytes contains a housing of non-magnetic material, a source of magnetostatic field located from the outside of the housing, a system of ferromagnetic elements, moreover the ferromagnetic elements are rigidly fixed in the housing in parallel and perpendicular with magnetostatic field generated by the source of magnetic field. The invention provides the uniformity of mixing at macro- and microlevel, reduction of power consumption of the process.Документ Біохімічний склад анатомічних частин плодового тіла макроміцетів(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаГриби за своїм біохімічним складом є досить цінним, порівняно з іншими харчовими продуктами, видом сировини з високим природним вмістом функціональних інгредієнтів.Thanks to their biochemical composition, mushrooms are very valuable kind of natural raw material, comparatively to other foodstuffs, containing the high amount of functional ingredients.Документ Визначення окислювально-відновлювального потенціалу для характеристики антиоксидантної активності нетрадиційної рослинної сировини(2013) Гойко, Ірина ЮріївнаВстановлено, що рослинні екстракти, які були досліджені, містять антиоксидантні сполуки. Величина відновлювальної здатності досліджуваних екстрактів є позитивною і знаходиться в межах від 140,7 до 249,1 мВ. Найбільшою анти- окислювальною активністю володіють екстракти плодів лимоннику (249,1 ± 1,8), обліпихи (235, 8 ± 2,5) та горіху волоського (218, 2 ± 5,1), що дає можливість їх використовувати як функціональні інгредієнти в харчових продуктах функціонального призначення. Established that the plant extracts that have been investigated, contain antioxidant compounds. Size regenerative capacity of the studied extracts are positive and range from 140.7 to 249.1 mV. The biggest anti-oxidative activity exhibit extract of magnolia (249,1 ± 1,8), buckthorn (235, 8 ± 2,5) and Walnut (218, 2 ± 5,1), which allows their use as functional ingredients in food functionality.Документ Визначення швидкості корозії по швидкості потоків електролітів навкруги металевих елементів в магнітному полі(2005) Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина ЮріївнаДосліджується кореляція швидкості потоків розчину, які виникають навкруги металевих елементів, під дією постійного магнітного поля, із швидкістю корозії цих елементів. Показано, що корозія металевих елементів прискорюється при збільшенні напружності зовнішнього магнітного поля. The correlation between solution flow velocity occurring in the vicinity of metal elements in a steady magnetic field and corrosion velocity of it’s elements was investigated. The corrosion acceleration of metal elements with increasing of magnetic field magnitude was shown.Документ Визначення якості кисломолочного напою оздоровчого призначення(2022) Гойко, Ірина ЮріївнаДосліджено комплексну оцінку якості кисломолочного напою з використанням фітокомпозиції із лікарської рослинної сировини з урахуванням групових показників (органолептичних, фізико-хімічних, енергетичної та біологічної цінності).A comprehensive assessment of the quality of a fermented milk drink using a phytocomposition from medicinal plant raw materials, taking into account group indicators (organoleptic, physicochemical, energy and biological value), was studied.Документ Використання антоціанових барвників у виробництві цукристих кондитерських виробів(2023) Луценко, Валерія Вікторівна; Гойко, Ірина ЮріївнаЗастосування безкислотних антоціанових барвників у виробництві цукристих кондитерських виробів дозволяє покращити їх зовнішній вигляд і збагатити біологічно активними сполуками. The use of acid-free anthocyanin dyes in the production of sugary confectionery products allows to improve their appearance and enrich them with biologically active compoundsДокумент Використання апіпродуктів для збагачення кисломолочних напоїв(2014) Гойко, Ірина ЮріївнаРезультати досліджень доводять доцільність використання композиційної суміші із плодів обліпихи, квіткового пилку та меду у виробництві кисломолочних напоїв. The research results prove the feasibility of using a composite mixture of sea buckthorn fruit, pollen and honey in the production of dairy drinks.Документ Використання кореня імбиру у розробленні безалкогольних напоїв функціонального призначення(2014) Гойко, Ірина ЮріївнаОдин із основних напрямів розроблення функціональних напоїв - збагачення їх функціональними інгредієнтами. На сьогодні спостерігається стійка тенденція використовувати в якості збагачувачів рослинну сировину, в тому числі пряно-ароматичну. One of the main directions of development of functional beverages - enriching their functional ingredients. Today there is a steady trend used as a dresser plant material, including aromatic.Документ Використання мінералізованої добавки для збагачення житнього хліба для спецконтингентів(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ роботі обґрунтовано перспективи використання мінералізації зернових культур, а саме полби, на різних живильних середовищах для отримання добавки з підвищеним вмістом дефіцитних мікроелементів. Дослідження концентрації мінеральних речовин у пророщених зернах полби проводили рентгенофлуоресцентним методом. Встановлено концентрації мінеральних речовин у вихідних та пророщених зернових культурах. Розроблено рецептуру нового хліба для спецконтингентів, збагаченого мінералізованою добавкою. The paper substantiates the prospects of using the mineralization of cereals, namely spelled, on different nutrient media to obtain a supplement with a high content of deficient microelements. Studies of the minerals concentration in germinated spelled grains were performed by X-ray fluorescence method. Concentrations of mineral substances in initial and germinated grain crops are established. A recipe for new bread for special contingents enriched with a mineralized additive has been developed.Документ Використання принципів НАССР у виробництві йогурту, збагаченого екстрактом шипшини(2021) Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено новий вид йогурту, збагаченого екстрактом шипшини та запропоновано заходи щодо впровадження системи НАССР в його технології для забезпечення його якості і безпечності. Developed a new type of yogurt enriched with rose hip extract and proposed measures to implement the HACCP system in its technology to ensure its quality and safety.Документ Використання рослинної лікарської сировини у виробництві кисломолочного напою(2015) Гойко, Ірина Юріївна; Могильовська, Катерина ЮріївнаСтан здоров'я людини і тривалість її життя знаходиться в прямій залежності від харчування. The state of human health and life expectancy is directly dependent on nutrition.Документ Використання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної дії(2020) Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ роботі обґрунтовано перспективи використання рослинної сировини, а саме екстрактів кропиви дводомної (Urtica dioica L.), шавлії лікарської (Salvia officinalis), череди трироздільної (Bidens tripartita L.), чабрецю звичайного (Thymu), звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.), зелені петрушки (Petroselinum crispum), кріпу запашного (Anethum graveolens) у виробництві кисломолочних сирів антиоксидантної дії. Досліджено біохімічний склад екстрактів та їх антиоксидантну активність. За органолептичними показниками та харчовою комбінаторикою розроблено фітокомпозиції рослинних екстрактів.Документ Використання рослинної сировини як збагачувача кисломолочних напоїв з антиоксидантними властивостями(2014) Гойко, Ірина ЮріївнаУ статті обґрунтовано доцільність використання рослинної сировини — лимонника китайського (Schizandra chinensis), глоду криваво-червоного (Crataegus sanguinea Pall.), шипшини (Rosa specis), череди трироздільної (Bidens tripartita L.), шавлії лікарської (Salvia officinalis), обліпихи крушиновидної (Hyppophae rhamnoides), у виробництві кисломолочних напоїв оздоровчого призначення. Підібрано умови екстрагування рослинної сировини та встановлено їх антиокислювальну властивість. Розроблено нові кисломолочні напої, збагачені рослинною сировиною, складено рецептури напоїв, а також досліджено їх органолептичні показники. Expediency of the use of plant material is reasonable — to the magnolia-vine of China (Schizandra of chinensis), blood-red hawthorn (Crataegus of sanguinea of Pall.), sweet-brier (Rosa of cinnamomea), cattle trifid (Bidens of tripartita of L.), clary medical (Salvia officinalis), sea-buckthorn (Hyppophae of rhamnoides), in the production of soul-milk drinks of the health setting. The terms of extracting of medical digister are experimentally neat: optimal duty of water 1: 10, temperature 50 °С, duration — 15—20 min and determined their antioxidant properties. It is shown that the value of restoration ability of all investigated extracts is positive and is in limits from 140, 7 ± 2,1 to 235,1 ± 1,8 mB. On the basis of the got mass correlations, is made the compounding of drinks, and also investigational them organoleptic indexes.Документ Використання фітокомпозиції із нетрадиційної рослинної сировини для збагачення кисломолочних напоїв антиоксидантної дії(2020) Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено фітокомпозиції із рослинної сировини для збагачення кисломолочних напоїв з підвищеним антиоксидантним захистом організму людини. Phytocompositions from vegetable raw materials for enrichment of sour-milk drinks with the increased antioxidant protection of a human body are developedДокумент Використання хлорофіловмісних рослинної сировини у виробництві кисломолочного сиру(2014) Гойко, Ірина Юріївна; Прищепа, Марія БорисівнаЗастосування кропу, черемші, базиліку у виробництві кисломо- лочного сиру є доцільним, оскільки вони є джерелом біологічно цінних компонентів. The use of fennel, wild garlic, basil in production kyslomo-lochnoho cheese is appropriate because they are a source of biologically valuable components.Документ Використання чорноплідної горобини у композиції антиоксидантної дії(2016) Кадученко, Алла Володимирівна; Гойко, Ірина ЮріївнаПроблема забезпечення населення продовольством не втрачає актуальності, незважаючи на всі досягнення науково-технічного прогресу. У розвинених країнах світу все більше уваги приділяють не стільки створенню ринку різноманітних і якісних продуктів, скільки зміні структури харчування населення. The problem of providing the population with food does not lose relevance, despite all scientific and technological progress. In the developed world are increasingly focused not only create and market a variety of quality products as the restructuring of nutrition.Документ Використання шроту з насіння гарбуза та гарбузового пюре для виробництва житньо-пшеничного хліба(2016) Довбня, Інна Валентинівна; Гойко, Ірина ЮріївнаХлібобулочні вироби, які є джерелом вуглеводів, білків, ненасичених жирних кислот, вітамінів, мінеральних речовин, за хімічним складом недостатньо збалансовані за життєво важливими компонентами. Bakery products, which are a source of carbohydrates, proteins, unsaturated fatty acids, vitamins, minerals, chemical composition insufficiently balanced in vital components.Документ Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаУ статті обґрунтовано вибір культивованих грибів як джерела харчового білка для збагачення протеїновою складовою харчових продуктів промислового виробництва та кулінарних виробів. Використаний на кафедрі технології оздоровчих продуктів низькотемпературний спосіб сушіння гливи надав можливість зберегти в сухому напівфабрикаті весь комплекс біологічно активних речовин, синтезованих у сировині природою. Протягом 3—4 год з матеріалу видаляється вся вільна і частина зв ’язаної з біополімерами грибів води, так що залишкова вологість складає 8—10 %. Це забезпечує тривале зберігання грибного напівфабрикату без погіршення його якості й органолептичних характеристик, що дозволяє впродовж року збагачувати протеїно вмісними добавками різні харчові середовища