Перегляд за Автор "Жужукіна, Наталія Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 49
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив лібералізації та монополізації економіки на структуру виробництва України(2013) Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Деякі шляхи зниження матеріаломісткості продукції в харчовій промисловості(1983) Жужукіна, Наталія Іванівна; Кошелюк, С. А.; Росляк, Сергій ПетровичВдосконалення форм організації виробництва в об'єднаннях. Аналіз рівня трудомісткості в харчовій промисловості. Вплив науково-технічного прогресу на рівень матеріаломісткості. Improving the forms of production organization in associations. Analysis of the level of complexity of the food industry. The impact of scientific and technological progress to the level of material consumption.Документ Динаміка ВВП як запбіжник подолання бідності(2020) Жужукіна, Наталія Іванівна; Корєпова, Анна ОлександрівнаУ статті досліджено динамічні та структурні процеси формування вало¬ вого внутрішнього продукту України (ВВП), розглянуто основні показники, які впливають на його рівень. Зокрема, проаналізовано вплив тіньового сектору та рівня безробіття на процес формування валового внутрішнього продукту. Показано, що наявність тіньового сектору в країні не повинна розглядатися як суто негативне явище. Визначено взаємозв’язки між динамікою валового внутрішнього продукту і показниками мінімальної та середньої заробітних плати, мінімальним про¬ житковим рівнем, купівельною спроможністю населення в контексті сучасних умов господарювання, детальні описи яких подано за допомогою рисунків і діа¬ грам. Зазначено, що одночасне зростання темпів валового внутрішнього про¬ дукту й середньої заробітної не завжди є економічно обгрунтованим та може бути пов’язане з особливостями статистичних розрахунків і впливом інших факторів, які не мають прямолінійного впливу на його рівень. Наведено дані щодо рівня валового внутрішнього продукту за останні вісім років і подано порівняльний опис структурного складу валового внутрішнього продукту за 2010 та 2017 роки. Доведено, що, окрім економічних показників, при розробці стратегій подолання бідності велику роль відіграє ментальність і рівень соціальної свідомості та відповідальності суспільства. Розглянуто практику зарубіжних країн у контексті впливу економічної ментальності суспільства на процес формування економіки. Особливу увагу приділено проблемам розподілу ВВП і напрямам подолання бідності. Встановлено залежність між кількістю інвестицій у країні та їх впливом на формування лінійного зв ’язку між зростанням економіки і валового внутрішнього продукту. Надано порівняльну характеристику розмірів ВВП України та інших країн світу та розроблено пропозиції щодо вирішення про¬ блеми подолання бідності в країні. Зазначено, що для забезпечення довго¬ строкового зростання темпів валового внутрішнього продукту особливу увагу варто звертати не тільки на економічний, але й на морально-етичний стан суспільства.Документ Дослідження впливу факторів зовнішнього середовища на діяльність підприємств молочної галузі(2017) Щербак, Ю. М.; Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Економіка промисловості(2007) Жужукіна, Наталія Іванівна; Оганезов, Андрій ВолодимировичКонтрольна робота складається з двох частин: перша – теоретична, друга – п’ять задач з основних тем курсу. На поставлене теоретичне питання студентам належить дати чітку і змістовну відповідь, користуючись підручниками, методичними посібниками та інформаційними матеріалами, надрукованими в економічних і галузевих газетах і журналах.Документ Економіка підприємств харчової промисловості(1998) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Решетюк, Григорій Михайлович; Болдуй, Галина Андріївна; Жужукіна, Наталія Іванівна; Заїнчковський, Ігор Анатолійович; Жовніров, Юрій Михайлович; Темчишина, Катерина Михайлівна; Фурдіяк, О. В.Наведено характеристику підприємства як основної ланки ринкової економіки, управління, зовнішнього середовища діяльності агропромислового підприємства, ринкової системи господарювання. Значну увагу приділено питанням формування конкурентного середовища, ринкової трансформації економіки тощо.Документ Економіка підприємства(НУХТ, 2010) Жужукіна, Наталія Іванівна; Оганезов, Андрій Володимирович; Шевченко, Олександра НестерівнаДокумент Економічна безпека підприємства харчової промисловості в сучасних умовах(2016) Жужукіна, Наталія ІванівнаУ статті з ясовано сутність поняття «економічна безпека підприємства»,систематизовано об'єкти економічної безпеки відповідно до складових елементів функціонування підприємства. Розглянуто існуючі підходи до аналізу економічної безпеки та запропоновано використання методик стратегічного аналізу як базового для безпекової діагностикиДокумент Конкурентоспроможність вітчизняних безалкогольних напоїв(2000) Оганезов, Андрій Володимирович; Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Конкурентоспроможність підприємства та методичні засади її оцінки(2009) Жужукіна, Наталія Іванівна; Попова, Т. О.Документ Корпоративна реструктризація підприємств плодоовочеконсервної промисловості(2014) Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Корпоративна реструктуризація підприємств плодоовочеконсервного комплексу(2008) Оганезов, Андрій Володимирович; Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Корпоративна реструктуризація підприємств плодоовочеконсервної промисловості(2013) Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Мотивація і стимулювання в умовах креативного менеджменту(2017) Жужукіна, Наталія ІванівнаУ статті на підставі аналізу теорій мотивації, а саме: теорій потреб, очікування та справедливості, визначені концептуальні засади формування системи стимулювання: транспарентність, відсутність волюнтаризму та протекціонізму; застосування прямих і непрямих матеріальних стимулів та соціальних стимулів комфорту і творчості. При реалізації цих групових мотивацій для наближення до визначення особистого внеску кожного працівника рекомендовано застосовувати такий інструментарій, як комплексні індикативні показники та коефіцієнти градуювання. В умовах формування інформаційного суспільства групові методи мотивації і стимулювання поступово замінюють індивідуальною системою стимулювання. У зв'язку з цим нами розглянута модель когнітивного стимулювання Майерс-Бріггс, яка поки що широко не використовyється в практиці роботи вітчизняних підприємстві навіть у системі освіти. The article is based on the analysis of motivation theories, such as the theories of needs, expectations and justice. The conceptual basis for the formation of the incentive system has been defined – namely, the transparency and lack of voluntarism and protectionism; using direct and indirect financial incentives; using social incentives of comfort and creativity. When implementing these group motivations to determine the personal contribution of each employee, it is recommended to use such tools as complex indicative indicators and grading factors. In the conditions of formation of the information society, the group methods of motivation and stimulation are gradually replaced by an individual incentive system. In this regard, we examined the model of cognitive stimulation of Myers-Briggs, which still is not widely used in the practice of domestic enterprises and even in the education system.Документ Міжнародна фінансова допомога, як фактор економічного розвитку країни(2015) Жужукіна, Наталія ІванівнаПобудова в Україні демократичної, ефективної держави в умовах агресії з боку сусідньої країни та супротиву корумпованої бюрократії потребує міжнародної фінансової допомоги. Відподібних дійзалежала доля і більшості програм економічних реформ в багатьох країнах світу. Construction in Ukraine democratic, efficient states in terms of aggression by neighboring countries and corrupt bureaucracy resistance need international financial assistance. Vidpodibnyh diyzalezhala fate of most programs and economic reforms in many countries.Документ Напрями реструктуризації плодоовочеконсервних підприємств(2007) Жужукіна, Наталія Іванівна; Оганезов, Андрій ВолодимировичДокумент Напрями реструкції плодоовочеконсервних підприємств(2007) Жужукіна, Наталія Іванівна; Оганезов, Андрій ВолодимировичСтаття присвячена розв'язанню теоретичних, інформаційно-методичних та прикладних проб лем реструктуризації підприємств плодоовочеконсервної промисловості в процесі трансформації економіки України. The article is dedicated to solve the oretical, informational, methodical and applied problems of enterprises restructurization of canned fruits industry in Ukrainian economic transformation process.Документ Непрості проблеми кондитерів(1997) Лагода, Тетяна Володимирівна; Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Жужукіна, Наталія ІванівнаДо 1991 року кондитерська промисловість України посідала одне з провідних місць у структурі виробництва кондитерських виробів колишнього Союзу. Так, 1990 року підприємства України виготовили 1111,5 тисячі тонн солодощів, у тому числі на підприємствах Держхарчопрому — 901,9 тисячі тонн. By 1991, Ukraine ranked confectionery industry a leading position in the structure of confectionery former Union. Thus, in 1990 the company Ukraine produced 1111.5 thousand tons of sweets, including enterprises Derzhkharchoprom -901.9 thousand tons.Документ Об’єкти економічної безпеки підприємств харчової промисловості(2017) Жужукіна, Наталія ІванівнаДокумент Основні чинники ризикованості функціонування підприємств пивоварної галузі України(2016) Жужукіна, Наталія Іванівна
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »