Перегляд за Автор "Корольчук, Ірина Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вивчення впливу прянощів на ступінь використання білка в технології м’яких сирів з козиного молока(2021) Корольчук, Ірина Миколаївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаУ статті досліджено вплив прянощів — гуньби сінної в кількості 1,0% та куркуми у кількості 0,2% на технологічні властивості козиного молока в технології сирів м ’яких.Документ Вивчення можливості використання різних видів рису у технології сиркових виробів(2014) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Корольчук, Ірина МиколаївнаВивчено можливість використання різних видів рису у технології сиркових виробів. Визначено умови підготовки рису та технологічні параметри його введення до складу кисломолочної основи. Studied different types of rice in technology products operation of dairies. The conditions for the preparation of rice and technological parameters of its introduction in the composition of milk basis.Документ Збагачений сирковий виріб (Патент на винахід №110438)(2015) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина МиколаївнаВинахід стосується збагаченого сиркового виробу, що містить кисломолочну основу, молочну сироватку, сіль та прянощі, причому сирковий виріб додатково містить крупу рисову чорного або червоного сортів, а як прянощі духмяний перець, імбир, корицю.Документ Збагачений сирковий виріб (Патент на корисну модель № 97564)(2015) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина МиколаївнаЗбагачений сирковий виріб містить кисломолочну основу, молочну сироватку, сіль та прянощі. Додатково використовують крупу рисову чорного або червоного сортів, а як прянощі – духмяний перець, імбир, корицю.Документ Обґрунтування вибору ферментного препарату у технології сирів м’яких з козиного молока(2021) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаМодельний зразок сичужного згустку за використання ферменту NATUREN® Stamix мав дещо кращі реологічні властивості у порівнянні з CHY-MAX® М А, але так як NATUREN® Stamix є ферментним препаратом тваринного походження, для подальшого використання у технології м'яких сирів було обрано CHY-MAX® М, що є ферментним препаратом нового покоління і має мікробіальне походження. Він виготовлений глибокою ферментацією рослинного субстрату, має менше дозування, забезпечує скорочення викидів СО2 та достатній ступінь зсідання молока при низькій протеолітичній активності, забезпечує належні органолептичні властивості згустків. Крім того, препарат має сертифікат, що підтверджує дієтичний статус (Кошер (усі дні крім свята Песах)), Халяль, Вегетаріанський), що дозволяє суттєво розширити коло його потенційних споживачів.Документ Особливості вибору заквашувальних та ферментних препаратів при виробництві м’яких сирів з козиного молока(2020) Корольчук, Ірина Миколаївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаН а ф ізико-хімічні, органолептичні показники м ’якого сиру із козиного молока, а також, його консистенцію та втрати ж иру в сироватку, впливаю ть вид, властивості та склад використаних у виробництві закваш увальної мікроф лори та м олокозсідальних препаратів. У досконалення технології сирів м ’яких з козиного молока з прянощ ами потребує наукових дослідж ень з метою обґрунтування вибору заквасочних та молокозсідальних препаратів.Документ Перспективи використання прянощів у технології м'якого козячого сиру(2019) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Корабльова, Ольга АнатоліївнаПроблема збалансованого харчування є однією з найважливіших соціальних проблем сучасності. В умовах змін у харчуванні населення та білкового дефіциту все більше уваги приділяється збільшенню використання білкових ресурсів на харчові цілі, у тому числі створенню нових продуктів. Цінність таких продуктів визначається не тільки кількістю білка, але і його якістю. Козяче молоко багате казеїном і альбуміном, які містять важливі для організму людини амінокислоти. Сир м'який на основі козячого молока характеризується високою харчовою і біологічною цінністю, а також доступністю поживних речовин. Особливості фракційного складу казеїну козячого молока зумовлюють необхідність пошуку методів регулювання технологічних властивостей молока при виробництві сиру. Проведені дослідження обґрунтували доцільність використання прянощів – куркуми, імбиру та пажитника в технології сиру м’якого на основі козячого молока. Доведено, що внесення цих прянощів у сухому вигляді з розміром часток до 0,4 мм до нормалізованої суміші перед термічним обробленням у кількості 1,0 ±0,1 % знижує показник активної кислотності нормалізованих сумішей в середньому на 0,2 рН, забезпечує утворення більш щільного згустку, прискорює виділення сироватки і підвищує вихід продукту в середньому на (5,0 ±0,2 %). Утворення щільного згустку в контрольному зразку відбувалося протягом 60 хвилин, а в модельних зразках з вмістом 1% сухих прянощів – через 45 хвилин і гідратованому – через 50 хвилин. Такий технологічний ефект, очевидно, пов’язаний з адсорбцією компонентів прянощів на поверхні казеїнових міцел і, як наслідок, зі зниженням їх поверхневого потенціалу та подальшою агрегацією. Встановлено показники якості сиру м’якого, виготовленого з козячого молока з додаванням прянощів, протягом не менше 5 діб за температури (4 ±2 °С) та відносної вологості (85 ±5 %).Документ Перспективність використання прянощів у технології м’яких сирів з козячого молока(2019) Корольчук, Ірина Миколаївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаДля пщвищення харчової цінності та покращання технолопчних властивостей, утримання вільної кашлярної вологи, покращення здатності до згортання під дією сичужних ферментів та подовження терміну зберігання доцільним є використання у складі м'яких сирів з козячого молока прянощів, зокрема пажитника, куркуми та імбиру. To enhance the nutritional value and improve the technology properties, maintenance of free pile moisture, improvement of the ability to coagulate under the action of pitch enzymes and extend the shelf life of the expedient e use in soft cheeses of goat milk spices, including fenugreek, turmeric and ginger.Документ Спосіб одержання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин (патент на винахід № 107037)(2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона ЮріївнаВинахід належить до способу одержання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин, який передбачає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом до вмісту сухих речовин 69-70 %, внесення екстракту лікарських рослин липи та м'яти у кількості 2,5-3,5 % від маси готового продукту та подальше згущення до вмісту сухих речовин 73-74 %, охолодження, розфасовку готового продукту. The invention relates to a process for the preparation of condensed canned milk with extracts of herbs, which provides training and thickening pasteurized milk with sugar syrup solids content 69-70%, making extracts of herbs lime and mint in an amount of 2.5-3.5 % by weight of the finished product and subsequent condensation to dry matter content 73-74%, cooling and packaging of the finished product.Документ Спосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами липи, м’яти і сиропом шипшини (Патент України на корисну модель № 84069)(2013) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона ЮріївнаСпосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами липи, м’яти і сиропом шипшини, який включає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом, охолодження, розфасовку готового продукту, який відрізняється тим, що в процесі згущення до вмісту сухих речовин 72–74 % вносять екстракт липи та м’яти у кількості 2–3 % і сироп шипшини – 2,5–3,5% від маси готового продукту, а потім проводять згущення до вмісту сухих речовин 73–74 %. Method of condensed canned milk with extracts linden, mint and wild rose syrup, which includes preparation and concentration of pasteurized milk with sugar syrup, cooling, packing the finished product, characterized in that the process of condensation to dry matter content 72-74% making linden and mint extract in an amount of 2.3% and wild rose syrup - 2.5-3.5% by weight of the finished product, and then make condensation to dry matter content 73-74%.Документ Спосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин (Патент України на корисну модель № 84071)(2013) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона ЮріївнаСпосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин, який передбачає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом, охолодження, розфасовку готового продукту, який відрізняється тим, що в процесі згущення до вмісту сухих речовин 69–70 % вносять екстракт лікарських рослин у кількості 2,5–3,5 % від маси готового продукту, а потім проводять згущення до вмісту сухих речовин 73–74 %. Method of condensed canned milk with extracts of medicinal plants, which provides training and thickening of pasteurized milk with sugar syrup, cooling, packing the finished product, characterized in that the process of condensation to dry matter content 69-70% make extracts of medicinal plants in the amount of 2 ,5-3, 5% of the weight of the product, and then carried to the concentration of solids is 73-74%Документ Спосіб отримання згущених молочних консервів з рослинними екстрактами (патент на винахід № 105723)(2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона Юріївна; Корольчук, Ірина МиколаївнаВинахід належить до способу отримання згущених молочних консервів з рослинними екстрактами, який передбачає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом, охолодження, розфасовку готового продукту, де в процесі згущення до вмісту сухих речовин 72-74 % вносять екстракт липи та м'яти у кількості 2-3 % і сироп шипшини - 2,5-3,5 % від маси готового продукту, з наступним згущенням до вмісту сухих речовин 73-74 %. The invention relates to a process for condensed canned milk with plant extracts, which provides training and thickening pasteurized milk with sugar syrup, cooling and packaging of the finished product, where the condensation process to the dry matter content 72-74% made of lime and mint extract in quantity 2.3% and rosehip syrup - 2.5-3.5% by weight of the finished product, followed by thickening solids content 73-74%.Документ Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (патент на корисну модель № 141359 )(2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Ольга ВолодимирівнаСпосіб отримання м'яких сирів включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, що піддається зсіданню під дією сичужного ферменту, кальцію хлористого та закваски чистих культур молочнокислих мікроорганізмів. При цьому додатково у молоко вносять прянощі: куркуму або імбир, або гуньбу.Документ Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (Патент України на винахід № 126521)(2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Олексій ВікторовичВинахід стосується способу отримання м'якого сиру, що включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, яке піддають зсіданню під дією сичужного ферменту, а також додають до молока кальцій хлористий та закваску чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, причому додатково в козине молоко додають прянощі, такі як куркума або імбир, або гуньба сінна.Документ Удосконалення технології сирів м’яких козячих з куркумою та гуньбою сінною(2019) Корольчук, Ірина Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання прянощів у технології сирів м’яких з козиного молока дозволяє корегувати технологічні властивості сировини, що підвищує ефективність виробництва та сприяє ресурсозаощадженню. The use of spices in goat milk soft cheese technology makes it possible to adjust the technological properties of raw materials, which increases production efficiency and contributes to resource savings.