Перегляд за Автор "Коткова, Наталія Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні аспекти реструктуризації спиртової промисловості в Україні(2018) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія СергіївнаУ статті розглянуто проблемні питання на шляху проведення процесу реструктуризації спиртової промисловості в Україні. Основні причини занепаду вітчизняної спиртової галузі – тотальна тінізація та цінова не конкурентоспроможність вітчизняного спирту на експортних ринках. Обмеженість внутрішнього ринку харчового спирту висуває на перший план завдання пошуку нових альтернативних можливостей застосування етилового спирту. Необхідна активна позиція кожного виробника щодо підвищення рівня якості менеджменту та маркетингу, розвиток сировинної бази спиртової галузі тощо. The article updates the problematic issues on the way to the restructuring of the spirit industry in Ukraine, which is one of the main components of the agroindustrial complex processing industry. The issue of increasing the efficiency of the operation of enterprises in this sector of industry, as well as ensuring its development, is of paramount importance. The main reasons for the decline of the domestic spirit industry are total shadowing and the price is not the competitiveness of domestic alcohol in export markets. During 2013-2016, Ukraine did not export spirit, while for decades earlier exports represented 24% of total production. Against the background of outdated production assets and high energy intensity of production, the cost of domestic spirit is 20% -30% higher than in EU countries. The limitation of the internal market of food spirit puts forward the task of finding new alternatives for the use of ethyl spirit, the active position of each producer in improving the quality of management and marketing, the development of the raw material base of the spirit industry, etc. The outline of such criteria involves focusing particular attention on the problems of the restructuring of the spirit industry.Документ Динаміка формування інноваційної активності підприємств методом нечіткої кластеризації(2012) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія СергіївнаВ статті наведено результати методичного підходу до прогнозування тенденцій в динаміці формування інноваційної активності підприємств з використанням нечіткої кластеризації та фокусування підприємств за векторами тиску з урахуванням їх ознак. In the article the author presents the results of the methodical approach to forecasting the trends in the dynamics of enterprises’ innovation activity formation with a usage of fuzzy clustering and enterprises focusing at pressure vectors considering their characteristics.Документ Економетрична оцінка результативності інноваційно-інвестиційного потенціалу в харчовій промисловості України(2020) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія СергіївнаУ статті здійснено економетричну оцінку результативності інноваційно-інвестиційного потенціалу вхарчовій промисловості України. Із цією метою для більш адекватного відображення реальних взаємовідносин в економічних процесах застосовано систему регресійних рівнянь. При цьому для якості оцінки параметрів регресійних моделей використано низку показників, що характеризують ступінь відхилення від фактичнихданих, а також значимість змінних, до яких віднесено розрахунки коефіцієнтів детермінації й обчислення середньої помилки апроксимації. Про результативність свідчить оцінка впливу капітальних інвестицій наодного зайнятого та фондоозброєності праці на продуктивність праці в харчовій промисловості, яка має високий рівень коефіцієнта детермінації, що свідчить про залежність продуктивності праці від досліджуваних факторів. Ключовим напрямом підвищення ефективності харчової промисловості є збільшення інвестицій у галузі, у тому числі й іноземних, та зростання рівня фондоозброєності, а також більш активного залучення провідних світових транснаціональних корпорацій до роботи на внутрішньому ринку України.Документ Нечіткий кластерний аналіз векторів тиску формування інноваційної активності підприємств спиртової промисловості(2012) Коткова, Наталія СергіївнаДокумент Сучасні тенденції розвитку хмелярства в Україні(2014) Коткова, Наталія Сергіївна; Коваленко, Ольга Володимирівна; Печенога, Олександр ПетровичУ статті досліджено сучасні тенденції розвитку хмелярства в Україні. Виявлено, що врожай хмелю лише на 17,4 % покриває потреби пивоварних заводів. Проте ще 12— 15 років тому велика частина російського і все українське пиво виготовляли з використанням українського хмелю. На сьогодні свої потреби в хмелесировині пивовари цілком задовольняють за рахунок імпорту, нехтуючи українським хмелем, тому існує нагальна потреба в закладанні нових хмільників і відновленні хмелярства в цілому, що буде сприяти вирішенню питань працевлаштування населення, розвитку соціальної сфери сіл, особливо західного та північного Полісся, де хмелярство є основною галуззю сільськогосподарського виробництва. This paper investigates current trends of hop growing in Ukraine. It was found that the current yield of hops covers the needs of only 17.4 % of breweries. However, even 12-15 years ago, much of Russian and Ukrainian beer was produced using Ukrainian hops. Currently, their demand for hop has been fully satisfied by imports, ignoring the Ukrainian hops. Therefore, there is an urgent need for creating new hop fields and restoring hop in general, which would help solving the issues of population employment, social development of villages, particularly in Western and Northern Polessye, where hop is the main branch of agriculture.Документ Тенденції розвитку виробництва i використання біоетанолу в європейському союзі(2015) Коткова, Наталія СергіївнаУ статті досліджено сучасні тенденції розвитку ринку біоетанолу в Європейському Союзі. Виявлено, що протягом 2011—2013 pp. спостерігалося загальне зниження світового виробництва паливного етанолу на 0,18 %. Незважаючи на зменшення споживання біопалива в транспортній сфері Європейського Союзу приблизно на 6,79 %, виробництво паливного етанолу має тенденцію до зростання, хоча до 2020 р. бензин залишиться більш дешевим паливом. The paper investigates current trends of bioethanol market in the European Union. It is revealed that in 2011—2013 there was a general decline in world production of ethanol fuel by 0.18 %. Currently, most of the ethanol is produced from corn (in the US) and sugarcane (in Brazil). Despite the 6.79 % reduction in the use of biofuels in transport sector of the European Union, the production of ethanol fuel is growing. By 2020, gasoline will remain cheaper, but ethanol has a huge growth potential as more environmentaly friendly and renewable energy source.