Перегляд за Автор "Кравченко, Віктор Іванович"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною(2013) Тронько, Микола Дмитрович; Полумбрик, Максим Олегович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кравченко, Віктор Іванович; Бальон, Ярослав ГригоровичВисвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених цинком. The authors of the review present data on the physiological role, metabolism and biological availability of zinc in human body. A detailed analysis of papers concerning zinc deficiency expansion in Ukraine and the world and main ways of its eliminating has been discussed. The specific attention is given to development of foods fortified with zinc.Документ Біологічно активна добавка «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на корисну модель № 114818)(2017) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор ІвановичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Дана корисна модель спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The utility model belongs to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives and functional foods containing dietary supplements. This useful model is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.Документ Біологічно активна добавка до їжі «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на винахід № 117697)(2018) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор ІвановичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Задачею, на вирішення якої направлений винахід спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The invention relates to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives (BAA) and functional foods containing dietary supplements. The problem to be solved by the invention is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.Документ Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України(2011) Тронько, Микола Дмитрович; Полумбрик, Максим Олегович; Кравченко, Віктор Іванович; Бальон, Ярослав ГригоровичВ огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них. The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.